Meghirdetnie sem sikerült az államnak négy év alatt a volt balatonberényi gyermeküdülőt

2012-ben vették el a megyei önkormányzattól, 2016-tól üresen áll a Vas megyeiek pénzén épült gyermeküdülő.
"A Balatonberény belterület, 657/20 helyrajzi számú, természetben a 8649 Balatonberény, Hétvezér utca 8. szám alatt található ingatlan vonatkozásában feltett kérdései kapcsán az alábbi tájékoztatást adjuk.

Az Ingatlan 1/1 arányban a Magyar Állam tulajdonában, valamint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (továbbiakban, mint: MNV Zrt.) tulajdonosi joggyakorlása alá tartozik. Társaságunk a 2018. évi CXXXIX. törvényre is tekintettel végrehajtotta az ingatlanrendezési feladatokat, és az ingatlan értékesítését előkészítette. A szükséges előfeltételek rendelkezésre állása esetén Társaságunk a transzparenciát és a nyilvánosságot teljes körűen biztosító Elektronikus Aukciós Rendszer (EAR) útján kísérli meg az Ingatlan értékesítését a közeljövőben."

A fenti választ a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-től (MNV) kaptuk, miután - már nem először - a Vas megyei önkormányzat volt balatonberényi gyermeküdülőjének helyzetéről kérdeztük az állami céget.

Balatonberényi gyermeküdülő 2017 őszén
2017-es galériánk a gyermeküdülőről

A válasz szinte szó szerint megegyezik azzal, amit ez év februárjában Még mindig kihasználatlan és az állam tulajdonában van a volt balatonberényi gyermeküdülő 2020. February 04. 07:32 , előtte három éve, 2017-ben Tönkremegy a volt balatonberényi gyermeküdülő, nincs igazi gazdája 2017. November 11. 07:40 , és azelőtt egy évvel, 2016 augusztusában kaptunk Eladja az állam a Vas megyei önkormányzat volt balatonberényi gyermeküdülőjét 2016. August 13. 11:54 az MNV-től, hasonló érdeklődésünkre.

A balatonberényi gyermeküdülő évtizedekig a Vas megyei önkormányzat tulajdona volt, és a vasi gyerekek kedvezményes üdültetésére használták. A Fidesz-kormány 2012-ben kitört államosítási és központosítási lázában a megyei önkormányzatokat kiüresítették, vagyonukat államosították. Erre a sorsra jutott a sok szombathelyi és Vas megyei gyerekkori emlékeiben szereplő berényi üdülő is.

Balatonberényi gyermeküdülő 2017 őszén
2017-es galériánk a gyermeküdülőről

A kormány központosította a gyermeküdültetést is, és ezt a feladatot az Erzsébet-programra bízta, amit a Nemzeti Üdülési Alapítvány (NÜA) működtetett. A következő három évben az üdülő tényleg működött Mégis működik a balatonberényi gyermeküdülő 2012. June 21. 12:01 , nyaraltak ott gyerekek, akiket az Alapítvány utalt be. 2016-ban viszont már nem szerepelt Megint új gazdája lesz a balatonberényi gyermeküdülőnek, ahol egykor a vasi diákok nyaraltak 2016. March 23. 08:02 az Erzsébet-táborok között a berényi üdülő.

2017-ben, közel három éve mi is megnéztük Tönkremegy a volt balatonberényi gyermeküdülő, nincs igazi gazdája 2017. November 11. 07:40 , és azt láttuk, hogy egyre rosszabb állapotban van az egykor szebb napokat látott ingatlan.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet