Eddig: 2 428 597 / 3 000 000 Ft, 109 támogató. Még3nap.
Légy része az igazságnak!

Még mindig kihasználatlan és az állam tulajdonában van a volt balatonberényi gyermeküdülő

2012-ben államosítással vették el a megyei önkormányzattól, 2016 óta üresen áll.

„Tájékoztatjuk, hogy a Balatonberényi gyermeküdülő jelenleg is a Magyar Állam tulajdonában áll.

Társaságunk 2019. év végén megkezdte az üdülő ingatlanok értékesítését, melynek részét képezi a Balatonberényi üdülő is. Nevezett ingatlan értékesítésének előkészítése folyamatban van, várhatóan ez év első negyedévében, az erre vonatkozó döntést követően kerülhet sor az Elektronikus Árverési rendszeren keresztül történő értékesítésére.”

Ezt a választ kaptuk a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-től (MNV), miután a Vas megyei önkormányzat volt balatonberényi gyermeküdülőjének helyzetéről kérdeztük az állami céget.

Balatonberényi gyermeküdülő 2017 őszén
2017-es galériánk a gyermeküdülőről

A válasz szinte szó szerint megegyezik azzal, amit bő két éve, 2017-ben Tönkremegy a volt balatonberényi gyermeküdülő, nincs igazi gazdája 2017. November 11. 07:40 , és előtte egy évvel, 2016 augusztusában kaptunk Eladja az állam a Vas megyei önkormányzat volt balatonberényi gyermeküdülőjét 2016. August 13. 11:54 az MNV-től, hasonló érdeklődésünkre. Vagyis az elmúlt három és fél évben semmi sem történt.

Balatonberényi gyermeküdülő 2017 őszén
2017-es galériánk a gyermeküdülőről

A balatonberényi gyermeküdülő évtizedekig a Vas megyei önkormányzat tulajdona volt, és a vasi gyerekek kedvezményes üdültetésére használták. A Fidesz-kormány 2012-ben kitört államosítási és központosítási lázában a megyei önkormányzatokat kiüresítették, vagyonukat államosították. Erre a sorsra jutott a sok szombathelyi és Vas megyei gyerekkori emlékeiben szereplő berényi üdülő is.

Balatonberényi gyermeküdülő 2017 őszén
2017-es galériánk a gyermeküdülőről

A kormány központosította a gyermeküdültetést is, és ezt a feladatot az Erzsébet-programra bízta, amit a Nemzeti Üdülési Alapítvány (NÜA) működtetett. A következő három évben az üdülő tényleg működött Mégis működik a balatonberényi gyermeküdülő 2012. June 21. 12:01 , nyaraltak ott gyerekek, akiket az Alapítvány utalt be. 2016-ban viszont már nem szerepelt Megint új gazdája lesz a balatonberényi gyermeküdülőnek, ahol egykor a vasi diákok nyaraltak 2016. March 23. 08:02 az Erzsébet-táborok között a berényi üdülő.

Információink szerint az új városvezetés távlati tervei között szerepel, hogy megpróbálják megszerezni az üdülőt, de konkrétumokat még nem tudunk.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra