Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még mindig kihasználatlan és az állam tulajdonában van a volt balatonberényi gyermeküdülő

2012-ben államosítással vették el a megyei önkormányzattól, 2016 óta üresen áll.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Tájékoztatjuk, hogy a Balatonberényi gyermeküdülő jelenleg is a Magyar Állam tulajdonában áll.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Társaságunk 2019. év végén megkezdte az üdülő ingatlanok értékesítését, melynek részét képezi a Balatonberényi üdülő is. Nevezett ingatlan értékesítésének előkészítése folyamatban van, várhatóan ez év első negyedévében, az erre vonatkozó döntést követően kerülhet sor az Elektronikus Árverési rendszeren keresztül történő értékesítésére.”

Ezt a választ kaptuk a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-től (MNV), miután a Vas megyei önkormányzat volt balatonberényi gyermeküdülőjének helyzetéről kérdeztük az állami céget.

Balatonberényi gyermeküdülő 2017 őszén
2017-es galériánk a gyermeküdülőről

A válasz szinte szó szerint megegyezik azzal, amit bő két éve, 2017-ben Tönkremegy a volt balatonberényi gyermeküdülő, nincs igazi gazdája 2017. November 11. 07:40 , és előtte egy évvel, 2016 augusztusában kaptunk Eladja az állam a Vas megyei önkormányzat volt balatonberényi gyermeküdülőjét 2016. August 13. 11:54 az MNV-től, hasonló érdeklődésünkre. Vagyis az elmúlt három és fél évben semmi sem történt.

Balatonberényi gyermeküdülő 2017 őszén
2017-es galériánk a gyermeküdülőről

A balatonberényi gyermeküdülő évtizedekig a Vas megyei önkormányzat tulajdona volt, és a vasi gyerekek kedvezményes üdültetésére használták. A Fidesz-kormány 2012-ben kitört államosítási és központosítási lázában a megyei önkormányzatokat kiüresítették, vagyonukat államosították. Erre a sorsra jutott a sok szombathelyi és Vas megyei gyerekkori emlékeiben szereplő berényi üdülő is.

Balatonberényi gyermeküdülő 2017 őszén
2017-es galériánk a gyermeküdülőről

A kormány központosította a gyermeküdültetést is, és ezt a feladatot az Erzsébet-programra bízta, amit a Nemzeti Üdülési Alapítvány (NÜA) működtetett. A következő három évben az üdülő tényleg működött Mégis működik a balatonberényi gyermeküdülő 2012. June 21. 12:01 , nyaraltak ott gyerekek, akiket az Alapítvány utalt be. 2016-ban viszont már nem szerepelt Megint új gazdája lesz a balatonberényi gyermeküdülőnek, ahol egykor a vasi diákok nyaraltak 2016. March 23. 08:02 az Erzsébet-táborok között a berényi üdülő.

Információink szerint az új városvezetés távlati tervei között szerepel, hogy megpróbálják megszerezni az üdülőt, de konkrétumokat még nem tudunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés