Megszűnik az érszűkület a Saághy utcában, összekötik a Körmendi és a Jáki utat

Négy új utat építenek Szombathelyen, de elvetik a bérlakás-programot.

Négy új utat, pontosabban útszakaszt építenek meg Szombathelyen, és ezzel régi problémákat oldanak meg. Ennek viszont ára van.

A múlt heti közgyűlésen Csak a kérdések szaporodtak az új stadionról, de megújul a Sportliget, lesz reklámadó és teniszközpont 2017. October 26. 08:30 tárgyalták a folyamatban lévő beruházásokat, kiemelten a Modern Városok programját, és érdekles megoldás született. A város korábban bejelentette, hogy inkubátorházat akar kialakítani kezdő vállalkozások számára. Eredetileg a Modern Városok programjában volt a terv, de tavaly augusztusban a kormány úgy döntött Elfogyott a pénz, az uniós pénzek menthetik meg a Modern Városok programját? 2016. August 17. 07:40 , minél több fejlesztést uniós forrásból kell megvalósítani, mivel kevesebb a pénz az állami finanszírozású programokra.

Bérlakások helyett inkubátorház

Most pedig kiderült, hogy az inkubátorházra jelenleg nincs uniós pályázat, így az ötlet a két szék közé került. A közgyűlés most visszapakolta a Modern Városok programba az inkubátorházat, viszont kivették a bérlakásprogramot, vagyis nem lesz bérlakás-felújítás állami pénzből.

De, hogy jó hírt is legyen, a Modern Városok programjába beemelték négy út, útszakasz megépítését, és ezekkel tényleg régi problémákat oldanak meg.

Végre befejezik a Saághy utcát

A legrégebben létező gond a Saághy utcánál van. Már kilenc évvel ezelőtt írtunk róla Infarktusveszély a Saághy utcában - Körbe lehet-e autózni Szombathelyt? 2008. May 21. 14:37 , hogy a város északi elkerülő szakasza azért nem teljes, mert a Saághy utca végében egy érszűkület akadályozza a Metro-körforgalom és a Szent Imre herceg utca összekötését. Az érszűkületet egy magánkézben lévő telek okozta.

A pirossal jelzett helyen van az érszűkület

Mint kiderült, az önkormányzat azóta kisajátította a területet, így a jogi akadályok már elhárultak, és a Modern Városok programba emelésével a pénz is meglesz. Így az Öntő utca is felszabadul, bő másfél évtizede arra kerülik ki az akadályt az autók, miközben az utca nem ekkora forgalomra lett tervezve.

Megépül végre a Ferenczy utca folytatása Lesz, vagy nem lesz új utca a szombathelyi Szent Gellért utca és a temető között? 2016. January 30. 16:02 is. Ezt inkább úgy ismerik az emberek, mint a Körmendi úti Aldinál lévő körforgalomtól a semmibe vezető út. Régebbi terv, hogy a Ferenczy utca meghosszabbításával összekötik a Körmendi utat a Jáki úttal, vagyis a temető bejáratával. A remények szerint így némileg tehermentesítik a Körmendi út belvárosi szakaszát és a pláza előtt lévő körforgalmat.

Erre is el lehet kerülni majd a belvárost
Forrás: szombathely.hu

Kizárhatják az autókat a tópartról

A Csónakázótó környékének fejlesztései Társasházak, kontra üzletközpont. Bíróság előtt a volt Novák-piacra tervezett társasház építési engedélye 2017. April 20. 20:37 és az átmenő forgalom miatt kötik össze a Dolgozók útját és a Kárpáti Kelemen utcát. Ezzel az úttal ugyanis el lehet zárni az autóforgalom elől a tó mellett futó Kenderesi utcát, és az átmenő forgalom a tóparttól távolabbra költözik.

Eltűnhet az átmenő forgalom a Csónakázótó partjáról
Forrás: szombathely.hu

Kevesebb teherautó lesz a Zanati úton

Az ipari területen a Puskás Tivadar utcát kivezetik az elkerülő útra. Ennek szintén forgalomterelés a célja, az utcában lévő vállalkozásokhoz érkező teherautók így elkerülhetik a forgalmas Zanati utat.

Nem biztos, hogy pontosan erre megy majd az új út, csak húztunk egy vonalat
Forrás: szombathely.hu

Szóval, tényleg hasznos és támogatásra méltó terveket is beépítettek a Modern Városok programba. Remélhetőleg nem vár sokáig a megvalósításuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet