Újabb, 5 milliárdos fejlesztést jelentett be a Schaeffler Szombathelyen

Logisztikai csarnokot és irodaépületet építenek.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Felavatták a Schaeffler új, szombathelyi gyárát 2021. September 17. 14:00 , a Schaeffler szeptemberben adta át második szombathelyi üzemét, ahol robotizált ipari környezetben gyárt motorokat és hajtásláncokat elektromos autókhoz. A 23,5 milliárdos beruházást 23,5 milliárd forintért robotizált óriásgyárat épít Szombathelyen a Schaeffler 2019. November 28. 14:26 a kormány 5 milliárd forinttal támogatta.

Most pedig azt jelentette be a cég, hogy újabb, több mint 5 milliárd forint értékű beruházást indít a városban.

Már elkezdték az építkezést
Schaeffler Savaria Kft.

A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint novemberben már meg is kezdődtek az új, korszerű logisztikai csarnok és irodaépület építési munkálatai.

A 2200 négyzetméteres főépületben étterem, irodák, öltözők és egy nemzetközi események megrendezésére alkalmas konferenciaközpont is helyet kap majd, a 6200 négyzetméteres logisztikai központ pedig az új technológiák otthona lesz.

Látványterv az új beruházásról
Schaeffler Savaria Kft.

Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a vállalat fejlődéséhez elengedhetetlen Szombathely önkormányzatának támogatása és a folyamatos együttműködés.

Hiszünk abban, hogy a sikereink nem csak munkavállalóink, hanem az egész közösség érdekeit szolgálják” – tette hozzá.

Látványterv az új beruházásról
Schaeffler Savaria Kft.

Nemény András polgármester szintén kiemelte a város és a cég sok éve tartó jó kapcsolatát, illetve azt, hogy „a városvezetés törekvéseivel egyetértésben a Schaeffler is fontosnak tartja az európai színvonalú munkakörülmények megteremtését dolgozóik számára”.

Nemény Andás és Szigeti Tibor
Schaeffler Savaria Kft.

Lapunk éppen tegnap foglalkozott Változás az élen – Itt van a legnagyobb Vas megyei cégek legfrissebb toplistája 2021. December 01. 15:02 azzal, hogy a 2020-as bevételi számok alapján már nem a Schaeffler, hanem az Aptiv a legnagyobb cég Vas megyében, ugyanakkor ez valószínűleg az idén már változni fog.

Az Opten szerint a Schaeffler Savaria Kft. jelenleg 3373 embert alkalmaz, amivel messze a megye legnagyobb foglalkoztatója.

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság