Változás az élen – Itt van a legnagyobb Vas megyei cégek legfrissebb toplistája

Az első tízben csak külföldi vállalatok vannak.

2020 nehéz év volt, nemcsak az emberek, de a vállalkozások számára is. Persze voltak olyan gazdasági területek, melyek profitálni tudtak a világjárványból, de a legtöbb cégnek korábban soha nem látott kihívásokkal kellett szembenéznie.

Nem volt ez alól kivétel Vas megye gazdasága sem, amelynek gondjaival többször is foglalkoztunk a pandémiás időszakban, a foglalkoztatástól kezdve a vendéglátáson Nagy bajban a vendéglátás, és a legtöbb, hogy reménykedhetnek 2020. October 05. 15:55 át az ipari üzemekig Dőlnek a dominók és a gazdaság - Már Vas megyében is van leállt multinacionális üzem 2020. March 17. 15:56 . Gyógyulóban a Vas megyei munkaerőpiac, de hosszú lesz az idei tél 2020. October 08. 07:53

És most itt a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara új kiadványa, amely nemcsak a legnagyobb 100 Vas megyei cég listáját közli, de külön táblázat foglalkozik a legnagyobb magyar tulajdonú cégekkel is. A Vas Megyei Gazdasági Magazin 2020-2021 (Top 100+100) című magazint szakmai elemzések és interjúk teszik kerekké.

A számok alapján már 2019-ben az élre ugrott az Aptiv
Kiss Tamás

A világjárvánnyal kapcsolatos elemzésekre később még visszatérünk, most első körben a legnagyobb cégek Vas megyei toplistáira koncentrálunk. Annál is inkább, mert 2019-hez képest Változások és változatlanságok itt van a legnagyobb Vas megyei cégek toplistája 2019. November 09. 15:57 változás történt az élen.

Top 50 Vas megyei cég - Kattintson a képre a nagyításhoz!
Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A bevételt tekintve már nem a Schaeffler Savaria Kft. áll az élen, hanem az Aptiv Services Hungary Kft., ami már csak azért is pikáns, merthogy ez utóbbiról derült ki ez év elején, hogy papíron Írországba költözik Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen 2021. January 27. 19:08 . Ez egyrészt azt jelenti, hogy Szombathely jelentős mennyiségű iparűzési adótól esik el, másrészt azt is, hogy feltehetően ismét a Schaeffler – amely háromezer fő feletti alkalmazottal továbbra is a legnagyobb foglalkoztató – ugrik majd mindenben az élre. Annál is inkább, mert idén szeptemberben elindult a cég új szombathelyi üzeme Felavatták a Schaeffler új, szombathelyi gyárát 2021. September 17. 14:00 .

Vas megyei Top 10 (2018)
Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Ami az élmezőny többi szereplőjét illet, nagy változás nincs, hacsak az nem, hogy a Swietelsky bevételei jelentősen csökkentek, így a 10. helyen futott be.

A magyar tulajdonú cégek a kisvárosokban erősek

Az iparkamara most először készítette el a magyar tulajdonú cégek Vas megyei toplistáját. Ebből kiderül, hogy árbevétel alapján a legnagyobb hazai vállalkozásnak a sárvári Taravis Kft. számít, másodiknak az Avia Diesel Kft. (Tömörd), míg harmadiknak a Castrum Ferreum Kft. (Vasvár) fut be. A negyedik LISS répcelaki, így a legnagyobb szombathelyi magyar cég, az Aladdin Medical Kft. az ötödik helyen áll.

Íme a legnagyobb 50 magyar tulajdonú Vas megyei cég

Top 50 Vas megyei cég - Kattintson a képre a nagyításhoz!
Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Az adatokra és a magazin elemzéseire később még visszatérünk.

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság