Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Újabb eldugott, varázslatos házra bukkantunk Szombathelyen

Azt mondták, hogy nézzünk be a Szily János utca egyik kapuján.

Szombathelyen nagyon sok rejtett szépség van, melyekre csak akkor talál rá az ember, ha napi rutinját megszakítva hagyja, hogy átjárja a kíváncsiság és bekukkantson eldugott zugokba, jelentéktelennek tűnő kapualjakba. Így találtunk rá nemrég arra a mesebeli varázslatos házikóra is, Mesébe illő, varázslatos házikót találtunk Szombathely belvárosának mélyén 2020. November 26. 07:22 ami a Király utca és a Malom utca kereszteződéséből nyíló parkolóudvarban található.

Most azonban egy kedves ismerősünktől kaptunk egy tippet, hogy érdemes lenne benézni a Szily János utca egyik kapuján is.

A Berzsenyi tér egyhangú térköveit elhagyva belépünk egy boltíves bejárón. Először csak autókat pillantottunk meg, ezért beljebb merészkedtünk. Itt már felsejlik az, ami ismerősünket is megihlette. Csupán hátat kellett fordítanunk.

Borostyánba zárt ház Szombathelyen
A látvány magáért beszél.
Mészáros D. Zsolt

Kicsit olyan, mint egy mesebeli kastély. Bár lehetne vitatkozni, hogy a borostyán áldás vagy átok, de az összkép mindenképp varázslatos és szemet gyönyörködtető.

Borostyánba zárt ház Szombathelyen
Van valami varázsa a borostyánnal benőtt régi épületeknek.
Mészáros D. Zsolt

A borostyán az ablakot sem kíméli, de láthatóan itt ez nem okoz problémát. Az ablakok befelé nyílnak, így talán csak a leveleken tanyázó bogarak és rovarok okozhatnak némi kellemetlenséget.

Borostyánba zárt ház Szombathelyen
Szó szerint kilátás a természetre.
Mészáros D. Zsolt
Borostyánba zárt ház Szombathelyen
Bármelyik képre kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

A ház egyébként tordai Szaniszló Ferenc egykori váradi püspök (1782-1869) fiatalkorának helyszíne, melyet ma is emléktába őriz. Jelenleg az épület egy mérnöki irodának ad otthont.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek