Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újabb gigaberuházás Zalaegerszegen - Épül Koper, Fiume és Trieszt kapuja

Egy logisztikai cég több mint 15 milliárdért létesít vasúti-közúti logisztikai konténerterminált.

A Metrans 15,7 milliárd forintból létesít új vasúti-közúti logisztikai konténerterminált Zalaegerszegen, amelyhez a magyar kormány 3,9 milliárd forintos támogatást biztosít - mondta az MTI szerint a külgazdasági és külügyminiszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a Metrans Európa vezető logisztikai és szállítmányozási vállalatcsoportjának, a Hamburger Hafen und Logistik AG-nak (HHLA) a tagja.

Az adriai tenger kapujának szánják
Pixabay.com

Ismertette: Zalaegerszegen már most is komoly átmenő vasúti forgalom van, csak a Metransnak naponta 12-14 vonatja halad el a város mellett. Annak érdekében, hogy Zalaegerszeg legyen az adriai-tengeri kikötők felől a belépési pont Magyarországra Szlovákia, Csehország és Lengyelország irányába, a Metrans úgy döntött, hogy egy logisztikai bázist, egy konténer terminált épít ott. A Koper, Fiume és Trieszt kikötőiből érkező, illetve az oda tartó vonatok rendezésének helyszíne lesz a zalaegerszegi bázis.

A beruházás közvetetten 120, közvetve pedig 500 új munkahelyet teremt - tette hozzá.

Beleillik a sorba

Lapunk a közelmúltban részletesen foglalkozott Zalaegerszeg: Elektromos buszok, megújuló Gébárti-tó, 30 milliárd utak építésére és felújításokra January 31. 06:56 a zalaegerszegi fejlesztésekkel.

Az esetleges Szombathely-Zalaegerszeg versengésről megkérdeztük Hende Csaba országgyűlési képviselőt is, aki többek között ezt mondta:

"Nagy hagyománya van ennek a szembeállításnak Vas és Zala megye között, de a valóság az, hogy a dagály minden hajót megemel, az apály meg minden hajót egyformán lesüllyeszt. Nekünk most az a feladatunk, hogy folytassuk a megkezdett utunkat, azokat az útfejlesztéseket, amelyek a szombathelyi cégek számára a szlovén, észak-olasz, Adriai-tengeri kikötők is fel fognak tárulni.

Szombathely gazdasági fejlesztését mindig is az elhelyezkedése határozta meg, már a római korban is, azóta is ebből élünk. Szombathely tranzitváros, közlekedési, ipari és felsőoktatási csomópont" - tette hozzá. A teljes válasz itt Zalaegerszeg: Elektromos buszok, megújuló Gébárti-tó, 30 milliárd utak építésére és felújításokra January 31. 06:56 olvasható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra