Újabb multinacionális cég érkezett meg Szombathelyre

A Swiss Post Solutions már egy éve jelen van a megyeszékhelyen, de a hivatalos avató csak most volt. Jelenleg 120-an dolgoznak az épületben, de fejleszteni szeretnének. Nemény András szimbolikusnak látja megjelenésüket.

„Fortior est qui se quam qui fortissima vincit moenia, nec virtus, azaz a természet semmit sem helyezett olyan magasra, hogy azt a bátorság ne érné fel” – mondta többek között afféle mottóként a kedd délutáni szabadtéri, jó hangulatú épületavatón a Swiss Post Solutions (SPS) GmbH Magyarországi Fióktelepének vezetője. A cégvezető azt is hangsúlyozta, a svájci hátterű cég elkötelezett Szombathely múltja, jelene és jövője iránt. Így nem véletlen, hogy a tárgyalótermeket az egykori Pannónia városairól, így például Savariáról nevezték el.

Balikó Zoltántól megtudtuk azt is: a megnyitót már egy éve tervezték, akkor kezdtek itt dolgozni az első kollégák, de a pandémia miatt csak most került rá sor.

Swiss Post Solutions épület átadó
Michael Auerbach, Németh Adrienn, tolmács, Nemény András és Balikó Zoltán.
Mészáros D. Zsolt

Michael Auerbach, az SPS németországi vezetője elégedetten beszélt a cég magyarországi tevékenységéről és közölte: a szombathelyi telephelyre a bővülés miatt volt szükség. A rábahídvégi központú cég korábbi 200 fős alkalmazotti létszáma mára háromszáz fölé kúszott fel, és további létszámbővüléssel számolnak.

Swiss Post Solutions épület átadó
Mészáros D. Zsolt

Az eseményen részt vett Nemény András is.

Szombathely polgármestere visszautalt arra a 2020 eleji gazdasági fórumra, Merre tovább, Szombathely? – Helyi gazdaságfejlesztési fórum politikusokkal és cégvezetőkkel 2020. February 20. 15:30 ahol is az akkor még újnak számító városvezetés meghirdette „a holnap városá”-t. Ennek lényege, hogy Szombathely igyekszik elébe menni és nyertese lenni a világ változásainak, többek között a foglalkoztatás átalakulásának.

Ezt egyrészt az egészségiparral, másrészt a szolgáltatóiparral képzelik el, olyannal, amely az automatizáció irányába elindult járműipart is képes lesz kiszolgálni. Ebbe a sorba illeszkedik az SPS, amely igazi értéket jelent Szombathelynek, mert magas képzettséget igénylő munkahelyeivel túlmutat önmagán egy zöld, élhető és egészséges város irányába – hangzott el.

A Swiss Post Solutions

A főként információtechnológiával és dokumentumfeldolgozással foglalkozó Swiss Post Solutions (SPS) Svájc harmadik legjelentősebb munkáltatójának, a Swiss Post Csoportnak a tagja, három földrész 14 országában van jelen.

Swiss Post Solutions épület átadó
Munka közben – Az átadó után körbesétáltuk az irodákat. Kattintson a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Elődje Magyarországon 1998-ban indult Vasváron, családias létszámmal (kb. 20 fő). 2002-ben telephelyet nyitottak Rábahídvégen, majd több tulajdonosváltás után 2018-ban lett hivatalosan SPS, a német SPS magyarországi fióktelepeként. A szombathelyi iroda 2020 szeptemberében nyitott, majd egy hónap múlva elbúcsúztak a vasvári telephelytől, így most csak Rábahídvégen és Szombathelyen vannak jelen, összesen több mint 300 főnek adva munkát; kb. 120 főnek a most átadott épületben. Fő tevékenységi körök: dokumentumfeldolgozás, bérszámfejtés, német nyelvű lízingszolgáltatások, IT-támogatás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság