Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újabb sikeres kísérlet a négynapos munkahéttel – ami mellesleg olvasóinknak is tetszene

A kispályásnak nem mondható Microsoft vezette be a lustának nem nevezhető japánoknál. Negyven százalékkal emelkedett a teljesítmény.

Tavaly ősszel foglalkoztunk a négynapos munkahét bevezetésének lehetőségével és lehetséges hatásaival.

Akkor több tanulmányról és kísérletről is beszámoltunk, amelyek azt támasztják alá, nemhogy csökkenne, de javulna a munka hatékonysága, ha háromnapos lenne a hétvégénk.

Az íráshoz egy szavazást is mellékeltünk, és a több mint másfélezer szavazó között többségben voltak azok, akik a „Jó ötletnek tartom, szerintem a cégek is jól járnának” mellett tette le a voksot.

Igaz, a mintegy egy tucat hozzászólás árnyalja a képet: ott már szkeptikusabb és komolyabb hangvételű vélemények is voltak szép számmal.

Mindenesetre a BBC most számolt be a Microsoft Japánban történt kísérletéről.

Ezek szerint a szoftveróriás idén augusztusban minden pénteket kiadott szabadnapnak a munkavállalóknak, de a fizetést nem csökkentették.

Emellett korlátozták az értekezletek hosszát fél órára, és arra buzdították a dolgozókat, hogy a személyes találkozások helyett inkább interneten beszéljék meg a dolgokat.

Hogy pontosan minek volt köszönhető, arra nem tér ki a hír, mindenesetre az adott időszakban az értékesítések negyven százalékkal emelkedtek.

A kísérlet – nem meglepő módon – népszerű volt a munkavállalók körében: 92 százalékának nyerte el tetszését.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy augusztusban a tavalyi időszakhoz képes 23 százalékkal kevesebb áram fogyott, a papírfogyasztás pedig 59 százalékkal csökkent a cégnél.

A japán Microsoft már azt is bejelentette, hogy télen megismétli a kísérletet, igaz, akkor már nem adja ki a péntekeket szabadnapnak, helyette más módon biztatja a munkatársakat, hogy „okosan pihenjenek”.

Mindezzel együtt még közel sem biztos, hogy a négynapos munkahét jelenti a jövőt.

Egyre többen tartják jó megoldásnak a négynapos munkahetet
Pixabay.com

Sokak szerint egyszerűen képtelenség négy nap alatt elvégezni az öt napra tervezett munkát, ha pedig igen, az jelentősen emelkedett stresszfaktorral jár.

Ráadásul vannak cégek, ahol pont az ellenkezője történik.

A kínai Alibaba áruház alapítója idén tavasszal nagy lelkesedéssel beszélt a cégnél bevezetett heti hatnapos 12 órás (reggel 9-től este 9-ig) munkarendről, a BBC pedig arról számol be, hogy a brit munkáspárt által kibocsátott közlemény „valóságtól elrugaszkodottnak” nevezi a négynapos munkahetet.

Mindazonáltal egyre erősebbek azok a hangok is, amelyek a háromnapos hétvégi pihenő előnyeit hangsúlyozzák.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra