Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újévi fordulat: a városé lehet a Savaria Szálló

Valaki 470 milliót ajánlott az épületért, de az önkormányzatnak elővételi joga van. Valószínűleg rendkívüli közgyűlés lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy a közvélemény, úgy lapunk is folyamatosan foglalkozott Csak itt és csak most: potom 355 millió forintért árulják a Savaria Szállót 2019. July 26. 16:13 a hányattatott sorsú Savaria Szállóval, amely már egy jó ideje felszámolási eljárásban érintett.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Amíg a patinás belvárosi épület a múlt században Szombathely polgári életformájának a szimbóluma volt, addig a rendszerváltás után a politikai tehetetlenség és a hanyatlás jelképévé vált.

De most fordulat állhat be a történetben.

Lapunk információs szerint ugyanis – most először - érvényes ajánlat érkezett a szellemépületre, amelynek értékesítése korábban többször kudarcba fulladt.

A Savaria Szálló - Valami történni fog
Garai Antal Atom

Ráadásul az ajánlat 470 millió forintról szól, ami jelentősen meghaladja a hivatalos pályázati oldalon található kikiáltási és pályázati árakat (420 illetve 355 millió forint).

Ebben az esetben viszont Szombathelynek elővásárlási joga van.

Az Éljen Szombathely! választási szövetség ígéretei közé tartozott a szálló és környezetének rendbetétele, ráadásul a polgármester a közelmúltban ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a város akkor lesz döntési helyzetben, ha majd lesz ajánlat.

Nos, úgy tűnik, ez a helyzet most következett be.

A jogszabály szerint a közgyűlésnek 30 nap áll rendelkezésére, hogy eldöntse, mit akar.

Lapunk érdeklődésére Nemény András polgármester annyit mondott, hogy rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi az ügyben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés