Vigyázat: Újra csalók járkálnak Szombathelyen, és azt mondják, hogy a szennyvízben turkálnának – Frissítve

Legyen nagyon óvatos, ha csatornatisztító munkások csengetnek.

Bevalljuk, egy kicsit meglepődtünk, amikor a minap egy 2015-ös cikkünk Csalók járják Szombathelyt, és a szennyvízben akarnak turkálni 2015. December 07. 13:18 apropóján jelentkezett egy olvasónk. Történt ugyanis, hogy szinte egy az egyben az esett meg vele most, mint 7 évvel ezelőtt egy másik olvasónkkal.

A helyszín a szombathelyi ipartelep környéke, ahol egyik nap hirtelen a semmiből megjelent 4-5 ember munkavédelmi sisakban és láthatósági mellényben. Be is mentek hozzájuk azzal az indokkal, hogy ki kell tisztítaniuk az utcában a csatornákat, mert dugulás van.

„Kérdeztük, mennyibe kerül. Mondták, hogy szinte semmi, közben már el is kezdtek 'dolgozni', de már nyújtották a megrendelőlapot 2800ft/m-es tisztítási díjjal. Utána alig lehetett őket levakarni. Gondoltam szólok, hogy mások ne dőljenek be nekik” – mesélte olvasónk.

2015-ben is befürödtek a kamu csatornatisztítók

2015-ben egyébként egy Szombathelyen működő állami közintézménytől keresték lapunkat, ugyanis hivatalosnak tűnő emberek állítottak be hozzájuk, azt állítva, hogy őket azért küldték, mert közérdekből ki kell tisztítani az épülethez tartozó csatornarendszert.

Ezért százezres nagyságrendű összeget akartak kérni. De nem volt szerencséjük, ugyanis a hivatalnál értettek a munkaszerződésekhez, megbízásokhoz. Sőt, miután az ott dolgozók megtudták, hogy milyen vállalkozástól jöttek az állítólagos csatornatisztítók, leellenőrizték az adószámot, és kiderült, azt pár hónapja felfüggesztette az adóhatóság.

Elkaptak már néhány csatornatisztító csalót a rendőrök.
Forrás: police.hu

Ahogy pedig 7 évvel ezelőtt, úgy most is megkerestük az üggyel kapcsolatban a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot, illetve a Vasivíz Zrt.-t is, ugyanis hacsak nem bíznak meg egy külsős céget csatornatisztítási munkákkal, nekik kell ezt elvégezniük.

Amint kapunk választ, közöljük. De a lényeg, hogy senki se fogadja el a kamu csatornatisztítók ajánlatát, ne fizessenek nekik, inkább jelentsék be őket a rendőrségen.

Frissítés:

A rendőrség válasza:

Sem a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra, sem a Szombathelyi Rendőrkapitányságra nem érkezett a megkeresésben szereplő esettel kapcsolatban feljelentés, vagy bejelentés. Idén hasonló jellegű ügyben sem érkezett bejelentés, vagy feljelentés a megye rendőri szerveihez.

A VASIVÍZ válasza:

Mint írják, hozzájuk sem érkezett lakossági bejelentés ebben a témában, illetve külsős céget sem bíztak meg ilyen jellegű feladat elvégzésével.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem