Újra lesz Nyitott Városháza, Teraszkoncert és Utcaművészeti Fesztivál is

A nyár alapból egyet jelent a programdömpinggel, hát Szombathely sem szórakozik ezen a téren. Azaz, hogy de.

Bár csak néhányan képviseltük a sajtót, akiknek tartották a délutáni rövidke találkozót a Városházán - de igazából így több termelői falatka jutott annak, aki eljött. Pavelkovits Petra a piac hozzájárulásával készítette el a vendégváró falatkákat, amellyel igazából arra utalt, hogy a Vásárcsarnok is népszerűsíteni fogja majd a kistermelői áruit az Utcaművészeti hétvégén. Fontos, hogy az emberek felfedezzék azt, hogy érdemesebb olykor a piacot választani a szupermarketek helyett.

Nagyon sok program lesz július 2-3-án, már a bemutatójából is úgy tűnik, hogy olyan igazi művészi káosz, de ezt szeretjük. Itt belecsapunk egy kis táncba, ott egy kis festészetbe, amott egy kis fotózásba. A részletes program még nem készült el, így azt majd egy későbbi időpontban fogjuk közölni, de már izgatottan várjuk, ugyanis minden a leírásból sem fog kiderülni, Pavelkovits Petra a rendezvény szervezője szeretné is, ha néhány dolgot homály fedne, csak a helyszínen szembesülnének a látogatók az extra élményekkel.

Sajtótájékoztató a Teraszkoncertekről és az Utcaművészeti hétvégéről
Sajtótájékoztató a Teraszkoncertekről és az Utcaművészeti hétvégéről
lutorkatalin

A Teraszkoncert-sorozat bár visszafogottabb, azért az idei újítás eléggé jól hangzik: minden vendégfellépő mellé egy szombathelyi zenész, énekes fog társulni, mint előzenekar. Ez több szempontból is pozitív: a város teret ad a helyi fellépőknek, és a koncertek közönsége is megismerheti azokat, akik itt tevékenykednek, de esetleg még nem olyan ismertek, vagy csupán szűkebb, azonos stílusban mozgó közönséget mozgattak meg ezidáig.

Fontos, hogy mindegyik programon érdemes majd megnézni, hogy mikor hova lesz szükséges előregisztráció, ugyanis a Városháza teraszán is limitált a férőhely, így érdemes figyelni, de természetesen még vannak helyek - ezt Prieger Szabolcs is megerősítette.

Sajtótájékoztató a Teraszkoncertekről és az Utcaművészeti hétvégéről
Sajtótájékoztató a Teraszkoncertekről és az Utcaművészeti hétvégéről
lutorkatalin

Az első teraszkoncert július elsején pénteken lesz, Török Ádám és a Mini érkezik, a helyi fellépő pedig Holdosi Attila lesz Nagy Bakonyi Boglárkával, akit a Weöres Sándor Színházból ismerhetnek a nézők.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra