Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újra lesznek katonák a huszárlaktanyában, közgyűlés volt és megjött az ősz – kell több egy hétre?

Közben járvány is van, egyfolytában kampány is, szép az élet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyszer csak kiderült, hogy tartalékos katonákat képeznek ki a volt szombathelyi huszárlaktanyában . A Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezrede jelentkezett az önkormányzatnál azzal, hogy a voltlaktanya alakuló terének egy részét kérik ingyenes használtba, alkalmanként. A területen speciális önkéntes tartalékos katonák kiképzését tervezik, először heti egy-két alkalommal két óra időtartamban, a későbbiekben pedig havi 1-2 alkalommal péntek és szombati napokon.

11. Huszár úti laktanya
Vágvölgyi Bálint
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ettől függetlenül, de a huszárlaktanyában eddig fellehető Hende Csabának fityiszt mutatva farönkökből, deszkákból ácsoltak kisasztalt és székeket a Perint-partra a momentumosok . Legfőképp, mert semmi sem történik a patakparttal, pedig komoly tervek születtek, Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő a 2018-as országgyűlési választások előtt lengette be, hogy mennyi minden épül majd itt. Ezekből semmi sem valósult meg, a Momentumnak nincsenek ehhez eszközei, ezért a kisasztallal és a székekkel emlékeztetnek az ígéretekre.

Perint parti gerilla party
Mészáros D. Zsolt

Közben persze járvány is van, olykor egészen elriasztóan. Például a kiskunhalasi kórházban megdöbbentő állapotok uralkodnak . Az osztály zsúfolt, a személyzet túlterhelt. „Felváltva sírjuk el magunkat a betegtársammal” - mondja a felvételen a férfi, aki a betegsége tünetei közül a szédülést, a gyengeséget, fáradékonyságot és a mellkasi nyomást nevezi meg Az osztály zsúfolt, a személyzet túlterhelt.

Kiskunhalasi kórház
RTL Klub
A járványhoz kapcsolódva interaktív térképre kerültek a járványban érintett magyar iskolák . A térképen azokat a középiskolákat és általános iskolákat tüntették fel, ahol szeptember 7. óta történt járványügyi intézkedés, legalább egy osztálynyi gyereknek karantént, illetve digitális tanrendet írtak elő, vagy a tanári kar jelentős része kényszerült otthon maradni. Van a térképen szombathelyi iskola is.

Járványban érintett iskolák
Qubit

És hetünk csúcspontja természetesen a közgyűlés, ahol mindenki hajlandó volt engedni és együttműködni . Olvassa újra tudósításunkat.

Közgyűlés
Kiss Tamás

Itt eldőlt az is, hogy Némethy Máriát, a városi tévé munkatársát nevezték ki a szombathelyi Médiaközpont élére . Némethy Mária a városi tévé munkatársa, konzulens és műsorvezető. Politológusként végzett az ELTE-n, az egyetem után az egyik országos kereskedelmi tévénél lett műsorvezető, közben elvégezte Gór-Nagy Mária Színi tanodáját.

Hollywood Movie Music Classics
Bonyhádi Zoltán

Végezetül nézzünk a tél felé kicsit. Ez a síszezon más lesz Ausztriában, mint a többi , írtuk meg önöknek, és azt is, hogy az osztrákok bejelentették a téli turisztikai koncepciót. Vége a hüttés bulizásnak.

Sí, síelés, hó, tél hegyek, Alpok
Pixabay.com

Ne szomorkodjanak nagyon, lehet, nem is lesz hó az idén - vagy fújunk az emlékműhöz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak Szombathely

Hirdetés