Nekizuhant a kormány újraírni a 2023-as költségvetést

A pénzügyminiszter jelentette be.

Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciós politika gyökeresen megváltoztatták a gazdasági folyamatokat. Ennek hatására újra kell tervezni a 2023-as év gazdasági és pénzügyi folyamatait - írja Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

A kormány ezt a munkát megkezdte, ennek eredményeképp december végéig a korábban elfogadott, "más gazdasági pályát feltételező" 2023-as költségvetést módosítani fogják.

"A célunk az, hogy a kedvezőtlen nemzetközi környezetben is biztosítsuk a hiány és az adósság csökkentését, ugyanakkor megvédjük a családtámogatásokat, a nyugdíjakat és a munkahelyeket. Egyetértek és támogatom Vajda Zoltánnak, az Országgyűlés költségvetési bizottsága elnökének javaslatát, hogy erről tájékoztassam a parlament illetékes bizottságát. Amint a Pénzügyminisztérium elkészül a módosításokkal, és ezt a kormány jóváhagyja, örömmel veszek részt a költségvetési bizottság ülésén" - írja a miniszter.

Egyelőre részleteket nem közöltek.

MTI

Varga Mihály bejegyzése nem meglepetés a nem túl fényesen muzsikáló magyar gazdaság tükrében.

Az Európai Unión belül jelenleg hazánkban a legmagasabb az infláció Hivatalos: a magyar pénzromlás a legnagyobb egész Európában 2022. December 16. 11:52 , és habár uniós források érkezése elől elméletileg elhárultak az akadályok, még nem kis bizonytalanság van azon a téren is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság