Ungár Péter 530 millió, édesanyja 2 milliárd forinttal lett gazdagabb

Jó évet zárt a családi cég.

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) pénteki közgyűlése jóváhagyta a részvényenként 20 forint osztalék kifizetését a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett jegyzőkönyv szerint - írja az MTI.

A közgyűlés döntése értelmében a mintegy 5 milliárd forintnyi osztalékot az osztalékként kifizethető szabad eredmény és eredménytartalék terhére teljesíti a szabályozott ingatlanbefektetési társaságként működő cég, amelynek többségi tulajdonosa Schmidt Mária családi cége, a Pió-21 Kft., amelynek tulajdonosai között ott van Jó félévet tudhat maga mögött Schmidt Mária és Ungár Péter cége 2020. August 31. 18:53 Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő is.

Jó évet zárt a cég

A közgyűlés elfogadta a cég nemzetközi pénzügyi beszámolási szabvány (IFRS) szerint készített 2021. évi auditált mérlegét, ez alapján 8,171 milliárd forint mérleg szerinti eredményt értek el 2021-ben. A BIF éves konszolidált jelentése szerint a befektetési célú ingatlanainak értéke 2021-ben 52 milliárd forintról 63 milliárd forint fölé emelkedett, az anyavállalatra jutó saját tőke értéke 42 milliárd forintról 50,5 milliárd forintra nőtt. Az ingatlanok bérbeadásával, hasznosításával és kereskedelmével foglalkozó BIF valamennyi ingatlana Budapesten található, többségében irodaház és emlékmű jellegű hotel.

Igazgatótanácsi tagokat is választottak; Ungár Annát, Berecz Kristófot, Hárshegyi Frigyes Györgyöt, Tzetkov Juliánt, Vaszily Miklóst öt évre nevezték ki.

A BIF részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, az elmúlt egy évben minimuma 199 forint, maximuma 270 forint volt.

Ez már talán nekik sem aprópénz

A BIF Nyrt. főrészvényese 64,4 százalékos tulajdonrésszel a Pió-21 Kft., ami 100 százalékban Schmidt Mária és gyerekei tulajdonában van.

A Pió-21-ben Schmidt Máriáé a cég kétharmada, a két gyerekének, Ungár Annának és az LMP-s Ungár Péternek pedig egyhatod-egyhatod tulajdonrésze van. Ezt azt jelenti, hívja fel rá a figyelmet az Mfor.hu , hogy az 5 milliárdos osztalékból az édesanya 2,1 milliárd forintot kap, míg Ungár Péternek 530 millió forint jár.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság