Ungár Péter: Hende Csaba ígérete olyan, mint egy üres alapkő

Pont olyan, mint amilyen a Sámándob is volt.

Hétfőn Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tartott Budapesten, ahol bejelentették, hogy 329,2 milliárd forint fejlesztési forrás várhat Szombathelyre, mert ennyi pályázati pénzt szereztek.

Ezzel aztán hamar el is dicsekedtek a közösségi oldalakon és a kormánypárti médiában, de lapunkhoz is eljutott egy sajtóközlemény Szombathelyi Fidesz: Csak beszélnek, siránkoznak, de a számokkal nincs tisztában az ellenzéknek csúfolt bohózat 2021. July 05. 18:26 a Fidesz Szombathelyi Szervezetétől. Ebben azt írták, hogy „csak beszélnek, siránkoznak, de még a számokkal sincsenek tisztában az ellenzéknek csúfolt bohózat szereplői. Az ellenzéki cirkusz alatt Hende Csaba ahelyett, hogy csak beszélne, cselekszik”.

A lényeg, hogy tulajdonképpen már tényként kezelik, hogy 329,2 milliárd forintot szereztek Szombathelynek. Holott ez még egyáltalán nincs kőbe vésve.

Erre reagált kedden délelőtt Ungár Péter is, aki Vas megye 1-es számú választókerületének (Szombathely és környéke) országgyűlési képviselő-jelöltjeként indul az ellenzéki előválasztáson. „Mintha csak Budapesten lennék” – Kunhalmi Ágnes bemutatta az MSZP Vas megyei jelöltjeit 2021. July 05. 16:06

„A probléma ezzel, hogy ez a bejelentés annyit ér, mintha azt mondta volna a Fidesz, hogy minden szombathelyinek van lehetősége kitölteni a lottószelvényt és nyerni vele. Ennek az összegnek a jelentős része ugyanis pályázati pénz vagy olyan pénz, ami még nem lett megítélve” – kezdte Ungár.

Mészáros D. Zsolt

A lényeg azonban szerinte nem is ez, hanem hogy ez egy egyértelmű terelés. Arról akarják ugyanis elvonni a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány alatt több mint 3 milliárdot vont el a kormány a szombathelyi költségvetésből. És bár minden környező város (például Győr, Székesfehérvár, Veszprém és Zalagerszeg) visszakapta ezeknek az elvonásoknak egy jelentős részét, Hende Csaba 0 forintot tudott intézni Szombathelynek.

És miért a Huszárlaktanya előtt gyűltünk össze? Azért, mert 2015-ben Hende letette itt az alapkövét Szombathelyen építik fel újra a milánói expo magyar pavilonját 2014. April 04. 22:03 annak, hogy a Sámándob néven elhíresült magyar pavilon a milánói világkiállítás után ide fog költözni és egy kulturális centrum jön majd létre. De ez nem így lett. A Sámándob történetével lapunk is többször foglalkozott, legutóbb tavaly augusztusban. Ötmilliárd forintot nyel el a Szombathelyre szánt, de Karcagon kikötött Sámándob 2020. August 11. 19:30

„Látjuk itt a maga materiális valóságában, hogy Hende Csaba ígérete egy üres alapkő. Körülbelül ennyi ez az összeg is, amit bejelentettek tegnap. Ezek üres ígéretek. Mi azt szeretnénk, ha azt a pénzt adnák vissza, amit elvettek a szombathelyiektől és az önkormányzattól a járvány alatt” – zárta mondandóját.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet