Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Űrszondát indít a NASA a Jupiter holdjára, ahol az óceánban kétszer annyi víz van, mint a Földön

Az Európé nevű holdon az élet minden alkotóeleme megtalálható.

A NASA illetékesei megadták a hivatalos hozzájárulást ahhoz, hogy űrszondát küldjenek néhány év múlva a Jupiter Európé nevű holdjára, a jégkéreg borította holdat a lehető legnagyobb részletességgel akarják feltárni az amerikai űrkutatási hivatal tudósai.

Fprrás: NASA

Az Európé Clipper-misszióról meghozott végső döntés lehetővé teszi, hogy a NASA mérnökei befejezzék az űrszonda végső verziójának tervezését, megalkossák és kipróbálják azt és a fedélzetén lévő tudományos műszereket - olvasható a NASA közleményében .

Az Európé Clipper űrszonda részletesen feltérképezi a Jupiter jeges holdját, megvizsgálja léteznek-e megfelelő feltételek az élethez.

Az Európé jégkérge alatti óceánban a kutatók feltételezése szerint kétszer annyi víz lehet, mint a Földön.

Úgy véljük, hogy a vízen kívül az élet minden alapelemét birtokolja, sok ideje volt, és ezért remek esélyek vannak arra, hogy élet alakult ki rajta. Nemcsak az élet egyszerű, hanem összetett formái is

- fogalmazott James Green, a NASA egyik vezető kutatója.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech

Tovább az oldalra