„Utcabálról jött a hír a szomszéd ház mögül”

Batyusbállal ünnepli a szombathelyi KISZ-lakótelep a Károly Róbert utca felújítását. Felderítettük a hátterét.

"Az én ötletem volt” – árulta el megkeresésünkre Németh Ákos szombathelyi tanácsnok, önkormányzati képviselő, amikor arról érdeklődtünk, hogy ki találta ki, hogy egy batyus utcabállal ünnepeljék meg a szombathelyi Károly Róbert utca felújítását.

A december 2-i partit Németh Ákos, a körzet képviselője jelentette be egy videóban Utcabállal ünneplik a Károly Róbert utca felújítását Szombathelyen 2023. November 23. 20:51 néhány nappal ezelőtt.

Arra a felvetésre, hogy az ilyen jellegű eseménynek van némi szocialista hangulata (Egészséges erotika, ládagyár, augusztus 20., birkapörkölt), a politikus úgy reagált, az ötletet nem innen jött, hanem onnan, hogy korábban a Hársfa utcában lakott, és amikor azt felújították, a helyi lakók egy hasonló ünnepséget szerveztek, ami nagyon jól sikerült.

Az esemény ezen a helyszínen lesz, de a legendás KISZ-kocsma nem sokkal ezelőtt bezárt
Mészáros D. Zsolt

„Én azt gondolom, ha valaminek vége, akkor le kell zárni, ez pedig a projekt záróeseménye lesz” – közölte.

Hozzátette: a Károly Róbert utca felújítása egy nagy feladat volt, sok embernek sok nehézséget okozott, és az összejövetellel azt ünneplik, hogy 40 év után sikerült megoldani a problémát.

Mivel Németh Ákossal utoljára nagyobbat az amerikai tanulmányútja kapcsán beszélgettünk, Podcast Péntek: Amerikában tudnak és akarnak is tiltakozni 2023. February 03. 19:02 azt is megkérdeztük, el tudja-e képzelni, hogy az Egyesült Államokban is történhet-e valami hasonló egy utca felújítása után.

„Simán. De azt gondolom, hogy ott nincs is szükség ilyesmire, a közösségek megszervezik magukat és összejönnek. Én ezt jó dolognak tartom.”

Szombaton délután az egykori KISZ-kocsma előtt tartják meg az utcabált a helyi Uniqm zenekarral (ők a helyi egyesület tagjai), de lesz egy DJ is, emellett némi ingyen tea és forralt bor. A program része az is, hogy „egy kicsit beszélgetünk és örülünk”.

Németh Ákos szerint az eseménynek nincs köze a jövő évi önkormányzati választásokhoz.

A Károly Róbert utca felújításáról itt írtunk részletesen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet