Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Miért a reggeli csúcsforgalomban araszol az utcaseprő autó?

Kérdezi szombathelyi olvasónk, aki a Paragvári úton futott bele a dugóba.

"Szeretném megköszönni a városgazdálkodásnak azt a végtelenül eltökélt munkát, mellyel a város utcáit rendben tartja. Sajnos lassan koromnál fogva kezdek mindent tolerálni és elfogadni, de egy aprócska észrevételt az utak tisztán tartásával kapcsolatban tennék. Ez a lelkiismeretes munka némi racionalizálással úgy is elvégezhető, hogy azzal nem megyünk a városlakók idegeire.

OLvasó

Konkrétan arra gondolok, hogy az utcaseprő autónak nem feltétlen 7.30-kor kell végigmenni 3 km/h-ás sebességgel az amúgy is túltelített Paragvári utcán, hogy ott a megszokottnál is nagyobb fejetlenséget okozzon. Ezt a rendkívül tiszteletre méltó munkát esetleg 7 óra előtt, vagy 8 óra után pár perccel is meg lehet tenni, amikor már minden gyermeket elvittek a szülei az iskolába, és mindenki odaért késés nélkül a munkahelyére, hogy az amúgy általuk is lelkiismeretesen végzett munka is fennakadás nélkül elkezdődhessen.

Ugyanez a meglátásom a kukásautók működésével kapcsolatban. Természetesen megértem, hogy mindig minden szempontot nem lehet figyelembe venni, de ha a Vörösmarty utcán az utca közepén reggel 7.30 és 8 óra között áll meg a kukásautó, előfordulhat, hogy honfitársaink nem feltétlen az advent jegyében köszöntik az amúgy fontos feladatot teljesítő városgazdálkodási dolgozókat. Szeretném jelezni: annak csak örülök, ha tiszták a szombathelyi utcák, de talán lehetnének a jövőben „racionálisabban” tiszták.

Olvasónk írta a fenti levelet, kérdéseihez mi is csatlakozunk. El is küldtük őket az önkormányzatnak és a SZOVÁ-nak.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem