Még pár év, és tényleg összekötik Zalaegerszeget az M7-essel

A következő lépésben jön a Vasvár és Zalaegerszeg közti gyorsforgalmi. Legalábbis az ígéretek szerint.

Zalaegerszeg gyorsforgalmi összeköttetést kap az M7-es autópályával úgy, hogy a 76-os számú főutat gyorsforgalmivá fejlesztik. Emellett megkezdődik az M9-es autópálya Vasvár és Zalaegerszeg közti szakaszának az előkészítése is. - Többek között ezekről a hírekről is értesülhettünk egy pénteken, a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből, amelyben felsorolják a kiemelt közúti és vasúti fejlesztési projekteket.

Torlódás az M7-esen
Forrás: napi.hu

A fejlesztési tervekről már tavasszal lehetett hallani, amikor Orbán Viktor még április 14-én Zalaegerszegen járva, a Modern városok program harmadik állomásaként (Sopron és Eger után) Balaicz Zoltán polgármesterrel (Fidesz-KDNP) egyeztetett. Akkor a miniszterelnök nem kevesebbet ígért a zalai megyeszékhelynek, mint hogy a városlakók 2018-ig kétszer kétsávos gyorsforgalmi úton érhetik el az M7-est (M76). Ez az építés 2018-ig befejeződhet, de addig elkezdődik annak a gyorsforgalmi útnak az építése, ami Zalaegerszeget Vasvárral, a leendő M9-es gyorsforgalmi út irányával köti össze.

Orbán Zalaegerszegen
Nyugat.hu

Ráadásul a mostani kormányrendeletben már nemcsak Keszthely és Balatonszentgyörgy között, hanem Zalaegerszegtől az M7-es autópályáig gyorsforgalmi úttá fejlesztik a 76-os főutat. És a 76-os fejlesztése a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúraberuházások listájára is felkerült.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Átadták a 86-os főút Körmend-megyehatár szakaszát

9,2 km-ről van szó, 11.5 tonnásra erősítették meg az útburkolatot.

Január elsejétől fizetős lesz az M85-ös autóút

Az MTI javította hírét, de ez is érinti a fővárosba autózó vasiakat.

Orbán nagyot ígért Zalaegerszegnek: 2018-ig összekötik a várost az M7-essel

De addig elkezdődik annak a gyorsforgalmi útnak az építése, ami Zalaegerszeget Vasvárral.

Autóút épülhet Szombathely és Szeged között?

Több megye is összefogott, azt szeretnék, hogy építsék meg az M9-es teljes szakaszát, és erre már egy fejlesztési tanácsot is létrehoztak.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ajánló