Úticél: Sziget!

Fesztiválozókkal beszélgettünk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy ki miért és honnan jött.

A szervezők elmondása szerint a Szigetre érkezők fele-fele arányban állnak magyarokból és külföldiekből, akik közül a hollandok vannak legtöbben.

A három fiatal Lengyelországból jött, és „last minute” döntés volt számukra a Sziget választása, mert azt a lengyel fesztivált, ahova menni akartak, lemondták. Azt emelték ki, hogy minden nagyon tiszta és bár nagyon sok ember van, még sincsenek sorok. Sátraznak és nagyon meg vannak elégedve a körülményekkel, bár túl hűvös van éjjel.

Sziget fesztivál 2023, péntek
Nyugat.hu

Az Ausztriában élő ukrán család csak egy napra érkezett, az Imagine Dragons koncertre. Most járnak itt először és le vannak nyűgözve milyen roppant hatalmas és milyen jól szervezett a fesztivál.

Sziget 2023
nyugat.hu

A Rómában élő olasz srácok 2018-ban jártak először a Szigeten, azóta baráti szokássá vált, hogy minden évben eljönnek. Lakást bérelnek a belvárosban. Mindennel tökéletesen meg vannak elégedve, bár azt sajnálják, hogy a magyar lányok nagyon távolságtartóak, pedig tőlük aztán tényleg nem kellene megijedni.

Sziget fesztivál 2023, péntek
Nyugat.hu

A három fiatal barátnő különböző országban született - Lengyelországban, Ukrajnában, Tunéziában –, Csehországban hozta őket össze a sors, ahol ugyanannál a cégnél dolgoznak. Három napra érkeztek, egy lakást bérelnek, onnan járnak ki, tavaly voltak először. Azt emelték ki, hogy a Szigeten mindenki elfogadó, mindegy ki milyen nemzetiségű, milyen a bőre színe, milyen ruhát vett fel, senkinek nem szól be senki. Nem éri itt őket zaklatás, ami azért fontos számukra, mert máshol szereztek már nagyon rossz tapasztalatot. Élvezik a fesztivál minden pillanatát.

Sziget fesztivál 2023, péntek
Nyugat.hu

Az angol hármas szállodában szállt meg, ez a harmadik évük itt. Imádják a Sziget vibrálását, a mindenhonnan szóló zene lüktetését. Most éppen a kedvenc helyüket, a Bacardi bárt keresik.

Sziget fesztivál 2023, péntek
Nyugat.hu

A holland csapat mindent szeret, mindent imád, mindennel meg van elégedve. A világ legjobb helyének tartják a Szigetet, aminek nagy kultusza van hazájukban. Most járnak itt először, de már el is döntötték, hogy jövőre is jönnek. Szállodában szálltak meg, bár egyikük ezt már nagyon bánja, mert szerinte sokkal több lehetőséget rejt a sátrazás. Jelentsen ez bármit is.

Sziget fesztivál 2023, péntek
Nyugat.hu

A magyar lányok egy napra érkeztek, kifejezetten az Imagine Dragons miatt, aminek nagy rajongói. Könnyen be tudtak jutni, és külön kiemelték, hogy mindenki milyen kedves és figyelmes. Nagyon boldogok, hogy itt lehetnek.

Sziget fesztivál 2023, péntek
Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sziget Fesztivál