Megnevezték, kinek a hibája volt a 11 fokos tanterem a szombathelyi Váciban

A Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóját és az iskola karbantartóját hozták ki felelősnek az általános iskola lefagyasztásáért.

Lapunk elsőként számolt be arról , hogy január elején 11 fok volt a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola egyes tantermeiben. A téli szünetben ugyanis radiátorszelepeket cseréltek az iskolában, a rendszert azonban légteleníteni kellett - ez utóbbival nem végezhettek időben.

Végül a harmadik napra állt helyre a fűtés.

Mészáros D. Zsolt

"Az intézményben 2023. január 12-re teljesen megoldódtak a téli szünetben végrehajtott fejlesztéseket követő újraindításból adódó átmeneti fűtési nehézségek. A tanítás 8 órai kezdésére mindenhol elérte a hőfok legalább az előírt 20 C fokot" - válaszolt akkor a tankerület kérdésünkre.

Közben vizsgálat indult annak kiderítésére, hibázott-e valaki. Ennek született most eredménye.

"Figyelmeztetésben részesítette a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóját (Fodor Istvánt - a szerk.) a Klebelsberg Központ elnöke, mert a téli szünetet követő első két tanítási napon a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egy részében hideg volt. Az iskola karbantartója is figyelmeztetést kapott" – írta a Blikkhez eljuttatott közleményében a Belügyminisztérium.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet