Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Válása után egy háromszintes budai villában húzta meg magát Rogán Antal (frissítve)

Egy olyan új, budai otthonba költözött a Vas megyéből indult miniszter, melyet egy állami megbízásokon Mészáros Lőrincékkel osztozó cég építtetett. (Frissítés

A 444.hu-nak egy olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy Rogán Antal propagandaminiszter egy II. kerületi, háromszintes házba költözhetett be a közelmúltba. Gyakran látható ott, a legfelső teraszon többször is felbukkant már, Rogán szolgálati autói (egy Skoda Suberb és egy Multivan) is rendszeresen az épület garázsában állnak.

A lap ki is látogatott a helyszínre, ahol megállapították, hogy az 1913 négyzetméteres telken sokáig egy félbehagyott építkezés volt, de most már az utolsó simításoknál járnak, és a ház lakottnak tűnik. Talán ezért is van biztonsági őr is az épületnél, viszont a postaládán név nincs, csak a cím.

Az ingatlan tulajdoni lapja szerint az utolsó tulajdonos a Vabeko Kft., 2014-ben vették meg a félbehagyott épülettel a telket. A Bernula János vezette családi vállalkozás az utóbbi években többször dolgozott együtt a Mészáros és Mészáros Kft.-vel. Öt olyan keretmegállapodást is kötöttek 2018 június óta az állami közműholding, a Nemzeti Közművek leányvállalataival, amik bőségesen biztosítanak munkát. Ebből három tisztán a Mészáros-Vabeko párosé (9 milliárd gázelosztó vezeték építési munkáira, 16 milliárd gázhálózat rekonstrukcióra), két másikban pedig ugyan van másik cég is, de a legtöbb munkát Mészáros és Bernula viszi a 22 milliárd forintos keretből.

Megkérdezték a céget, hogy Rogán Antal bérli-e az ingatlant vagy megvásárolta, választ azonban nem kaptak. De a Miniszterelnöki Kabinetiroda sem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

Frissítés:

Válaszolt viszont - feltehetően a kormány hangjaként - az Origo , mely közölte, hogy egy háromlakásos társasház egyik lakását bérli a II. kerületben Rogán Antal miniszter. A lappal ugyanis valami rejtélyes oknál fogva szóba állt a Miniszterelnöki Kabinetiroda, azt is megjegyezve, hogy a miniszter szerint a sajtóban megjelent fotók egy másik, többgyermekes család lakásáról készültek. Az Indexnek is küldtek azonban egy nyilatkozatot, mely alapján ugyanakkor egy kicsit árnyaltabb a kép. E szerint ugyanis: "A megjelent képek egy részén az épület másik lakása, egy többgyermekes család otthona szerepel" . A lényeg tehát, hogy a miniszter valóban ott lakik, csak az épület egy háromlakásos társasház, melyben egy lakást bérel.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra