Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Változnak a koronavírus tünetei

Azok, akiknél mostanában állapítottak meg koronavírus-fertőzést Kína észak-keleti részén, más tüneteket mutattak, mint azok, akik a járvány korai szakaszában betegedtek meg.

Míg a korábbi esetekben a leggyakoribb jellegzetes tünetek a láz, a köhögés és a légszomj voltak, addig az újabb koronavírus-fertőzötteknél nem jellemző a láz, viszont fáj a torkuk és fáradékonyak. Erről számolt be Qiu Haibo kínai orvos a CCTV-13 nevű állami tévében. Azt is elmondta, hogy a betegség lappangási ideje is hosszabbnak tűnik az új betegek esetében - idézte a BBC cikkét az Index .

A The Global Times beszámolója szerint pedig az is változást jelent, hogy az emberekben egyre hosszabb ideig mutatható ki a vírus: míg a korábbi, vuhani esetekben a diagnózis után egy-két héttel már negatív tesztek születtek, addig az újabb esetekben ennél hosszabb idő után is ki lehet még mutatni a koronavírus jelenlétét.

A lap szerint mindez azt jelenti, hogy a vírus folyamatosan mutálódik, és ezzel együtt változnak a betegség jellegzetességei is.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech