Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Varnus Xavér: Tamás, elvárom tőled, hogy bocsánatot kérj!

Az orgonista utolsó közleményében azt írja, hamis váddal illették.

Tegnap este óta folyik a közlemény-háború Varnus Xavér és Mérei Tamás között. Az ügy egy telefonbeszélgetésel kezdődött Frissítés: Varnus Xavért a szombathelyi Mérei Tamás vádolta meg szexuális zaklatással 2017. November 17. 07:31 , amit a Hit rádióban adtak le, majd folytatódott Xavér Facebook-bejegyzésével. Amire Mérei regált, amire Varnus reagált Xavér: Mérei azt állítja abúzus nem érte, de most zaklatónak nevez 2017. November 17. 10:24 és megint Mérei Mérei Tamás részletesen elmeséli, hogy szerinte hogyan zaklatta Xavér 2017. November 17. 11:57 . Most jöjjön az utolsó, Varnus Xavér által kiadott közlemény.

Kedves Tamás,

Mint minden súlyos állítás esetén, itt is a tények számítanak. Te 15 évesnek állítottad be magad az rádióinterjúban. Mikor is születtél? Ha jól tudom, 1973 augusztusában. Vagyis 15 esztendős 1988-ban voltál. Tudod, hogy hol laktam én akkor? Egy St-Donat-de-Montcalm nevű kanadai falucskában, a feleségemmel és a fiammal. Nem volt még sem kanadai útlevelem, már magyar sem, és lehetőségem sem, hogy az általam illegálisan elhagyott Magyarországra visszatérjek.

Első beutazási engdélyemet 1989 legvégén kaptam meg. Számoljunk csak! Akkor már 16 és féléves voltál. Magyarországon semminemű koncertem nem volt 1990. áprlis 20-ig, amikoris a budapesti Egyetemi templomban játszottam, tehát addig fizikai lehetetlenség lett volna, hogy együtt zenéljünk.

Te mondod az interjúban, hogy mikor megismertél, már híres művész voltam, túl a Mátyás-templomi koncertemen, túl hanglemezfelvételeimen. Első Mátyás-templomi koncertem 1990 augusztusában volt, és ugyanennek az évnek a végén jelent meg az első lemezem. Ekkor már 17 és féléves voltál. De még ekkor sem ismertük egymást. Még mintegy másfél évig. Valóban a szombathelyi református templomban találkoztunk először, zenekari próbán, 1992 nyarán. Ezt az bizonyítja, hogy próbánk karmestere, Petró János 1991 végén mondott le a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar karmesteri pozíciójáról, s pont a hozzá hűséges, régi tagokból hozta össze anyád a Musica Pannonica kamarazenekart, egy évre rá. E zenekarral próbáltunk a koncertre, amely 1992. októberben volt a Savaria Szállóban (arra a koncertre érkezett Hollandiából az első digitális orgonám) és a lemezfelvételre, amelyet 1992 szeptemberben készítettünk el a szentgotthárdi apátságban.

A szombathelyi református templomban nem találkozhattunk 1991-ben, mert akkor még a cégjegyzék szerint 1992-ben bejegyzett Musica Pannonica zenekar meg sem alakult. Miért próbáltunk volna 1991-ben a szombathelyi református templomban ha csak egy év múlva vettük fel a lemezt? Ez mennyiben életszerű? Vagyis 1992-ben találkoztunk először, amikor már 19 éves voltál. Igen, a felvételek alatt valóban egy őrségi házban lettünk elszállásolva. Igen, többedmagunkkal, így B.G. barátoddal is beszélgettünk vacsora közben, s után. Hogy lehet, hogy ameddig a múlt heti interjúban azt mondtad, hogy semminemű abúzus nem ért Téged, csupán jó hangulatban beszélgettünk, amelyben én ajánlatot tettem Neked, ezen a héten már zaklatásra is emlékszel?

Te azzal zárod nyilatkozatodat, hogy három évtized múltán már nem emlékezhetsz pontosan a történtekre, évekre. Mégis, amikor névtelenül vádaskodni kezdtél, még halálpontosan emlékeztél arra, hogy 15 éves voltál, s hogy mindez a rendszerváltozás előtt történt. Felméred azt, hogy mekkora különbség van jogilag-morálisan a két állítás között? Mi a bűn? Ha valaki azt mondaná Neked 19 évesen, hogy van-e kedved a játékhoz, s Te azt válaszolod, hogy nem?

Ugyan ez sem történt közöttünk, de amíg ez az utóbbi legfeljebb suta ajánlattevés, a másik hamis vád. Elvárom Tőled, hogy bocsánatot kérjél. És ezzel a magam részéről le is szeretném zárnám ezt a parttalan és mindenki számára oly szomorú vitát.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra