Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Vas megyei Dr. Bognár Balázs került a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács élére

2020 októberében nevezték ki Előléptetések és jutalmak a Vas megyei tűzoltóknál 2020. October 23. 11:51 tűzoltó dandártábornokká a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját, most pedig újabb megtiszteltetés érte.

Tíz év után történt váltás a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács élén. Dr. Papp Antal Zoltán tűzoltó ezredes 2011 óta töltötte be a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács elnöki tisztségét, ez idő alatt a tudományszervezés területén tevékenykedett, elsődlegesen a katasztrófavédelem előtt álló szakmai kihívásokra adandó válaszok kutatásával foglalkozott – írja hivatalos oldalán a katasztrófavédelem.

Papp Antalt az elnöki tisztségben március 1-től dr. Bognár Balázs Lajos PhD tűzoltó dandártábornok, Vas megyei katasztrófavédelmi igazgatója követi, miután dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató megbízta a feladatok ellátásával.

Bognár Balázs csaknem két évtizedes védelmi igazgatási jogalkalmazási tapasztalattal, vezetői és oktatási gyakorlattal rendelkezik. A védelmi igazgatás és a kritikusinfrastruktúra-védelem területén több nemzetközi és hazai szakmai publikációja, tankönyve jelent meg.

Józing Antal

Bognár a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének adjunktusa, a Katonai Műszaki Doktori Iskola óraadója, a Rendészeti Alap- és Szakvizsgabizottság vizsgabiztosa, a Belügyi Szemle állandó lektora, a BM OKF Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsának korábbi alelnöke, számos tudományos és katasztrófavédelmi projekt szakmai vezetője.

Az új elnök legfontosabb célkitűzésének a hivatásos katasztrófavédelmi szervezet tudományos munkájának és tudományszervezési képességeinek hazai és nemzetközi színtéren való továbbfejlesztését tekinti a Belügyminisztérium Tudományos Tanácsa égisze alatt.

Fontosnak tartja a látható, aktív tudományszervezést, tudományos ismeretterjesztést, amelyhez elengedhetetlen a kutatás-fejlesztési projektekben való eredményes részvétel. Továbbá kiemelten kívánja kezelni a Belügyminisztériummal, a Magyar Tudományos Akadémiával, a rendvédelmi szervekkel, a felsőoktatási intézményekkel, a biztonságpolitikával, belbiztonsággal, stratégiai tervezéssel foglalkozó grémiumokkal, intézetekkel, egyesületekkel való együttműködést – derül ki a közleményből.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra