Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elröppent a 30 év - Együtt nosztalgiáztak a Vas megyei politikusok

Vasszécsenyben tartották az önkormányzatiság harmincadik évfordulóját. Nézegessen ünneplő politikusokat!

Harminc évvel ezelőtt, szeptember 30-án tartották Magyarországon a 40 év utáni első helyhatósági választások első fordulóját, 2000 óta pedig ezen a napon ünnepeljük az önkormányzatiság napját.

Most szerdán szép kerek harminc éve működnek Magyarországon az önkormányzatok, az erre való megemlékezést pedig Vas megyében a vasszécsenyi Ó-Ebergényi Kastélyszálló dísztermében tartották október 1-jén.

30 éves az önkormányzatiság
Vas megye polgármesterei és Balázsy Péter főjegyző az Ó-Ebergényi Kastélyszálló dísztermében
Kiss Tamás

Az eseményen Ágh Péter kivételével Vas megye országgyűlési képviselői, Balázsy Péter főjegyző és a megye polgármesterei vettek részt.

Beszédet is sokan mondtak, elsőnek rögtön Zsolnai Zoltán, Vasszécseny polgármestere, aki azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzat a láncszem a kormány és a választópolgárok között.

Hende Csaba országgyűlési képviselő azzal zárta a polgármesterekhez szóló bátorító beszédét, hogy: "Kapaszkodjunk össze, hogy átvészeljük a bajt (a járványra utalt - a szerk.) és ki tudja, talán még úgy is maradunk"

Hende Csaba országgyűlési képviselő
Hende Csaba országgyűlési képviselő
Kiss Tamás

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő a rendszerváltás utáni időből mesélt történeteket, Balázsy Péter pedig korára hivatkozva nem mesélt történeteket, így beszéde is tömör volt.

Nemény András szombathelyi polgármester arról beszélt, hogy a rendszerváltás után az egész magyar közéletet áthatotta a megújulás és a tenni akarás, emiatt olyan viták és konszenzusok születtek, amik ma már hiányoznak a politikából.

Nemény András, Szombathely baloldali polgármestere
Nemény András, Szombathely polgármestere
Kiss Tamás

A beszédek után Vas megye polgármesterei emléklapot vehettek át, majd együtt megvacsoráztak a kastély vendéglőjében.

30 éves az önkormányzatiság
Az ünnepségen készült galériánkért kattintson a képre!
Kiss Tamás

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra