Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elröppent a 30 év - Együtt nosztalgiáztak a Vas megyei politikusok

Vasszécsenyben tartották az önkormányzatiság harmincadik évfordulóját. Nézegessen ünneplő politikusokat!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harminc évvel ezelőtt, szeptember 30-án tartották Magyarországon a 40 év utáni első helyhatósági választások első fordulóját, 2000 óta pedig ezen a napon ünnepeljük az önkormányzatiság napját.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Most szerdán szép kerek harminc éve működnek Magyarországon az önkormányzatok, az erre való megemlékezést pedig Vas megyében a vasszécsenyi Ó-Ebergényi Kastélyszálló dísztermében tartották október 1-jén.

30 éves az önkormányzatiság
Vas megye polgármesterei és Balázsy Péter főjegyző az Ó-Ebergényi Kastélyszálló dísztermében
Kiss Tamás

Az eseményen Ágh Péter kivételével Vas megye országgyűlési képviselői, Balázsy Péter főjegyző és a megye polgármesterei vettek részt.

Beszédet is sokan mondtak, elsőnek rögtön Zsolnai Zoltán, Vasszécseny polgármestere, aki azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzat a láncszem a kormány és a választópolgárok között.

Hende Csaba országgyűlési képviselő azzal zárta a polgármesterekhez szóló bátorító beszédét, hogy: "Kapaszkodjunk össze, hogy átvészeljük a bajt (a járványra utalt - a szerk.) és ki tudja, talán még úgy is maradunk"

Hende Csaba országgyűlési képviselő
Hende Csaba országgyűlési képviselő
Kiss Tamás

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő a rendszerváltás utáni időből mesélt történeteket, Balázsy Péter pedig korára hivatkozva nem mesélt történeteket, így beszéde is tömör volt.

Nemény András szombathelyi polgármester arról beszélt, hogy a rendszerváltás után az egész magyar közéletet áthatotta a megújulás és a tenni akarás, emiatt olyan viták és konszenzusok születtek, amik ma már hiányoznak a politikából.

Nemény András, Szombathely baloldali polgármestere
Nemény András, Szombathely polgármestere
Kiss Tamás

A beszédek után Vas megye polgármesterei emléklapot vehettek át, majd együtt megvacsoráztak a kastély vendéglőjében.

30 éves az önkormányzatiság
Az ünnepségen készült galériánkért kattintson a képre!
Kiss Tamás
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés