Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai az online vásárláshoz

Ma van a „Biztonságos Internet Nap”, egyenruhásaink pedig most az interneten leselkedő veszélyekre figyelmeztetnek.

Világszerte ugyanazon a napon, a „Biztonságos Internet Nap”-ján hívják fel a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre a szakemberek – kezdi közleményét a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Gyakori ugyanis a virtuális térben a vásárlók megtévesztése, különösen kockázatos a shoppingolás az internetes apróhirdetések esetében. Mint írják, a jogsértések jellemzője, hogy a vásárlók előre fizetnek, a terméket azonban nem kapják meg és a feladó is elérhetetlenné válik.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek a rendőrség tanácsai, hogy senki ne váljon áldozattá az online világban sem:

 • Internetes vásárlás esetén mindig kellő körültekintéssel járjon el!
 • Magánszemélytől történő rendelés esetén az áru átvétele – lehetőség szerint – személyesen történjen, a vételárat csak a termék megtekintése után fizesse ki! A kért összeget ne utalja át előre!
 • Ezeknél a vásárlásoknál még az utánvétes fizetés sem jelent garanciát, hiszen a fizetést követően lehet átvenni a csomagot és a tartalma csak ekkor válik ismertté.
 • Képkereső alkalmazás segítségével ellenőrizheti, hogy az interneten közzétett képet a hirdető készítette-e. Előfordulhat, hogy csak „kölcsönözte” a képet és valós tartalom nincs mögötte. Ilyen esetben vélelmezhető, hogy az eladó célja a vásárló megtévesztése.
 • A konkrét hirdetést, elérhetőségeket, számlaszámot célszerű elmenteni arra az esetre, ha az elővigyázatos vásárlás ellenére mégis áldozattá válna.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos

  Tovább az oldalra