Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

365 millió forinttal segíti ki a szombathelyi önkormányzat a Vásárcsarnok felújítását

Különben elveszítenek 1,2 milliárd forint pályázati támogatást.

355 millió forinttal segíti ki a szombathelyi közgyűlés a Vásárcsarnok felújítását, de ezt a jövő héten még meg is kell szavazniuk a képviselőknek.

December elején írtuk Nincs elég pénz a szombathelyi Vásárcsarnok felújítására, egyelőre marad a jelenlegi állapot 2019. December 07. 09:55 , hogy nincs elég pénz a szombathelyi Vásárcsarnok felújítására, mivel a második, csökkentett műszaki tartalommal kiírt közbeszerzési pályázat Le akarják faragni a szombathelyi vásárcsarnok felújítási költségeit, hogy beleférjenek a keretbe 2019. April 23. 07:29 is sikertelen lett. Ugyanis a legolcsóbb ajánlat is mintegy 350 millió forinttal drágább volt, mint a rendelkezésre álló keret.

A szombathelyi vásárcsarnok felújítását még az előző városvezetés tervezte meg és készítette elő. Bő három évvel ezelőtt jelentették be Több mint kétmilliárd forintból újulhat meg a szombathelyi Vásárcsarnok 2016. April 19. 07:44 a terveket, azzal, hogy nem egyszerre, hanem külön-külön újítják fel a két csarnokot, a felújítás idejére sátrakat állítanak fel a csarnok mellett.

Az eredeti látványterv
H

Tavalyelőtt áprilisban kiírták a közbeszerzési pályázatot, Megkaptuk a hivatalos választ, mikor állnak neki a szombathelyi piac felújításának 2018. May 23. 09:07 novemberben kiderült Elbukott a szombathelyi vásárcsarnok közbeszerzése 2018. November 06. 15:23 , hogy nem volt értékelhető ajánlat, így elbukott a pályázat.

Csak jóval drágábban vállalták volna a felújítást

Ez azt jelentette, hogy a rendelkezésre álló uniós forrásnál sokkal magasabb összegért vállalta volna az egyetlen pályázó a munkát. A pályázó cég nettó 1 milliárd 988 millió forintot kért, a pénzügyi keret azonban csak nettó 1 milliárd 84 millió forint. Vagyis 900 millióval többe került volna a vásárcsarnok felújítása, mint amennyi pénz van rá.

Tavaly áprilisban úgy döntött a közgyűlés, hogy lefaragják a költségeket, és néhány dolgot kivettek a tervekből.

A módosításokkal ki is írták Le akarják faragni a szombathelyi vásárcsarnok felújítási költségeit, hogy beleférjenek a keretbe 2019. April 23. 07:29 az új közbeszerzési pályázatot, de mint kiderült, így is 350 millióval túllépte a keretet a legolcsóbb ajánlat is.

Decemberben megkérdeztük a városvezetést, mi lesz mosta Vásárcsarnokkal, akkor azt a választ kaptuk, hogy megvizsgálják, a Vásárcsarnok felújítására nyert uniós pénzt fel lehet-e használni másra a városban, a Vásárcsarnokra pedig másik uniós pályázaton próbálnak pénzt szerezni.

Ehhez képest a közgyűlési anyagban most az van, hogy a z önkormányzat hozzáteszi a kerethez a hiányzó 350 milliót, így végre elkezdődhet a Vásárcsarnok felújítása. Közben pedig kérelmet nyújtanak be a pályázat kiírójához, hogy ezzel a 350 millióval egészítsék ki az uniós támogatást, így a város visszakaphatja a pénzét.

A most tervezett felújítás

Az anyagban szerepelnek a felújítás részletei is:

• külső megjelenése - homlokzati megújítása;
• a kiszolgáló helyiségek, valamint az árusító terek felújítása;
• a fejépület funkcionális, építészeti tisztázása;
• teljeskörű akadálymentesítése;
• tetőszigetelés, felülvilágítók felújítása, (szellőztethetőség és árnyékolás megoldásával);
• a villamos és gépészeti rendszer korszerűsítése;
• egyedi fogyasztásmérők telepítése;
• hátsó csarnok felújításánál belül a padozat, belső üzletek kialakítása;
• az első csarnokkal történő egybeépítése;
• helyi termékek részére előtetőkkel a kültéri árusítás fejlesztése;
• árumozgatási rendszer fejlesztése;
• beruházáshoz kapcsolódó gépjárműparkolók és biztonsági sávok kialakítása, felújítása, áthelyezése, stb.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra