Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

365 millió forinttal segíti ki a szombathelyi önkormányzat a Vásárcsarnok felújítását

Különben elveszítenek 1,2 milliárd forint pályázati támogatást.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

355 millió forinttal segíti ki a szombathelyi közgyűlés a Vásárcsarnok felújítását, de ezt a jövő héten még meg is kell szavazniuk a képviselőknek.

December elején írtuk Nincs elég pénz a szombathelyi Vásárcsarnok felújítására, egyelőre marad a jelenlegi állapot 2019. December 07. 09:55 , hogy nincs elég pénz a szombathelyi Vásárcsarnok felújítására, mivel a második, csökkentett műszaki tartalommal kiírt közbeszerzési pályázat Le akarják faragni a szombathelyi vásárcsarnok felújítási költségeit, hogy beleférjenek a keretbe 2019. April 23. 07:29 is sikertelen lett. Ugyanis a legolcsóbb ajánlat is mintegy 350 millió forinttal drágább volt, mint a rendelkezésre álló keret.

A szombathelyi vásárcsarnok felújítását még az előző városvezetés tervezte meg és készítette elő. Bő három évvel ezelőtt jelentették be Több mint kétmilliárd forintból újulhat meg a szombathelyi Vásárcsarnok 2016. April 19. 07:44 a terveket, azzal, hogy nem egyszerre, hanem külön-külön újítják fel a két csarnokot, a felújítás idejére sátrakat állítanak fel a csarnok mellett.

Az eredeti látványterv
H

Tavalyelőtt áprilisban kiírták a közbeszerzési pályázatot, Megkaptuk a hivatalos választ, mikor állnak neki a szombathelyi piac felújításának 2018. May 23. 09:07 novemberben kiderült Elbukott a szombathelyi vásárcsarnok közbeszerzése 2018. November 06. 15:23 , hogy nem volt értékelhető ajánlat, így elbukott a pályázat.

Csak jóval drágábban vállalták volna a felújítást

Ez azt jelentette, hogy a rendelkezésre álló uniós forrásnál sokkal magasabb összegért vállalta volna az egyetlen pályázó a munkát. A pályázó cég nettó 1 milliárd 988 millió forintot kért, a pénzügyi keret azonban csak nettó 1 milliárd 84 millió forint. Vagyis 900 millióval többe került volna a vásárcsarnok felújítása, mint amennyi pénz van rá.

Tavaly áprilisban úgy döntött a közgyűlés, hogy lefaragják a költségeket, és néhány dolgot kivettek a tervekből.

A módosításokkal ki is írták Le akarják faragni a szombathelyi vásárcsarnok felújítási költségeit, hogy beleférjenek a keretbe 2019. April 23. 07:29 az új közbeszerzési pályázatot, de mint kiderült, így is 350 millióval túllépte a keretet a legolcsóbb ajánlat is.

Decemberben megkérdeztük a városvezetést, mi lesz mosta Vásárcsarnokkal, akkor azt a választ kaptuk, hogy megvizsgálják, a Vásárcsarnok felújítására nyert uniós pénzt fel lehet-e használni másra a városban, a Vásárcsarnokra pedig másik uniós pályázaton próbálnak pénzt szerezni.

Ehhez képest a közgyűlési anyagban most az van, hogy a z önkormányzat hozzáteszi a kerethez a hiányzó 350 milliót, így végre elkezdődhet a Vásárcsarnok felújítása. Közben pedig kérelmet nyújtanak be a pályázat kiírójához, hogy ezzel a 350 millióval egészítsék ki az uniós támogatást, így a város visszakaphatja a pénzét.

A most tervezett felújítás

Az anyagban szerepelnek a felújítás részletei is:

• külső megjelenése - homlokzati megújítása;
• a kiszolgáló helyiségek, valamint az árusító terek felújítása;
• a fejépület funkcionális, építészeti tisztázása;
• teljeskörű akadálymentesítése;
• tetőszigetelés, felülvilágítók felújítása, (szellőztethetőség és árnyékolás megoldásával);
• a villamos és gépészeti rendszer korszerűsítése;
• egyedi fogyasztásmérők telepítése;
• hátsó csarnok felújításánál belül a padozat, belső üzletek kialakítása;
• az első csarnokkal történő egybeépítése;
• helyi termékek részére előtetőkkel a kültéri árusítás fejlesztése;
• árumozgatási rendszer fejlesztése;
• beruházáshoz kapcsolódó gépjárműparkolók és biztonsági sávok kialakítása, felújítása, áthelyezése, stb.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra