Könnyűzenei tehetségkutató lesz Szombathelyen

Kilenc helyi kötődésű zenekar méretteti meg magát a Végállomásban vasárnap délután. A rendezvény ingyenes.

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven ismét helyi összefogásban rendezik meg április 21-én vasárnap Szombathelyen az Átjáró - Öröm a Zene tehetségkutató versenyt.

A helyszín a város legrégibb, nagy tradíciójú élőzenés klubja a Végállomás. A vasárnap kora délután 13 órakor kezdődő döntőben kilenc, főként helyi kötődésű zenekar és előadó méretteti meg magát:

 • 1. Negyed4
 • 2. Visionless Humanity
 • 3. avEEva
 • 4. Zsiros Peti
 • 5. Sons Left Behind
 • 6. Dani
 • 7. Holttér
 • 8. Túlzás
 • 9. Divent
 • Az Átjáró - Öröm a Zene Tehetségkutató a könnyűzenei területen alkotó, feltörekvő előadóknak, zenekaroknak nyújt bemutatkozási és előrelépési lehetőséget.

  Végállomás

  A versenyre saját dalokkal lehetett jelentkezni, a fináléban pedig 3-3 saját produkciót mutatnak be a döntőbe jutottak a rajongóknak és „Tisztelt Zsűrinek”.

  A zsűri elnöke, mint mindig, Andrásik Remo zenész, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, tagjai pedig Sümeghi Tamás dobos, zeneszerző, tanár, több aranylemez tulajdonosa, listavezető dalok szerzője, társszerzője, Takács Roland "Kanóc" zenész, basszusgitáros, az Ocho Macho, az Alapi Power Band és még rengeteg zenekar tagja és Prieger Szabolcs zenész, szervező, az Anima Sound System egyik alapítója és az AnimaSongS tagja.

  A verseny első helyezettje automatikusan bejut majd az Öröm a Zene országos döntőjébe, a legjobb hangszeres pedig megkapja az Újfalusi Gábor díjat.

  Különdíjként pedig számtalan fellépési lehetőség talál majd gazdára. Így fellépési lehetőségeket ajánl fel: Szombathely Megyei Jogú Város, az Utcaművészeti Fesztivál, a Szentkirályi Napok Fesztivál, a Végállomás Klub, az EgySzálFeszt és az Alterába Fesztivál is.

  A rendezvény ingyenes és mindenki számára látogatható.!

  Kapunyitás 12.30, a rendezvény várható befejezése 19.00.

  A a tehetségkutató része annak a Végállomás-sorozatnak, amit január végén hirdetett meg „Ezekben a nem könnyű időkben” – Új műfajok felé is nyit a szombathelyi Végállomás January 28. 06:43 négy ismert Vas megyei koncertszervező.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kultúra