Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vasárnap újraindul a traumatológiai ellátás Zalaegerszegen

Eddig Szombathelyre utaztatták a betegeket.

Vasárnaptól ismét elindul a Zala Megyei Szent Rafael Kórház újjászerveződött traumatológiai osztálya - tájékoztatta az egészségügyi intézmény pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint az összehangolt, azonnali intézkedéseknek köszönhetően a személyi feltételeket rövid időn belül biztosítani tudták, így a lehető leggyorsabban rendeződött a traumatológiai ellátás helyzete a megyében. A Szent Rafael kórház vezetősége a betegek nevében is megköszönte az időlegesen többletfeladatot ellátó társkórházak munkáját.

Ahogy arról lapunk is beszámolt A szombathelyi kórházba hozzák műteni a betegeket a zalaegerszegi balesetiről July 09. 15:43 , a zalaegerszegi megyei kórház hét traumatológusa június végén felmondott az ügyeleti díj alacsony mértékét sérelmezve. A zalaegerszegi betegeket az elmúlt időszakban Szombathelyen, Nagykanizsán és Kaposváron látták el Akár egy órát is utaztatják a súlyos sérülteket, mióta nincs traumatológia Zalaegerszegen July 21. 07:30 .

Az intézmény korábban azt közölte, hogy a traumatológusok fix díjazásukat a szakmai ajánlás feletti összegben kapták meg, ügyeleti leterheltségük más osztályokon dolgozó orvoskollégáikéhoz képest kisebb volt, a koronavírusos betegek ellátásában pedig a felmondott szakorvosok nem vettek részt, az oltópontokon teljesítettek feladatot külön juttatásért. Az egészségügyi szolgálati jogviszony vállalásával március 1-jétől jelentősen megemelkedtek az orvosi bérek, a felmondott szakorvosok a traumatológiai ellátásért járó fix díjjal és az ügyeletek után járó díjjal együtt kiemelkedő javadalmazásban részesültek más szakterületek orvosaihoz képest - közölték.

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

A zalaegerszegi kórház közleménye azzal zárult, hogy a további " bérzsarolásnak Bérzsarolás a zalaegerszegi kórházban? June 22. 17:12 " az intézmény fenntarthatósága érdekében nem engedtek.

Pécs beszállt a történetbe

A történtek után Palkovics László innovációs és technológiai miniszter arról számolt be Pécsi orvossal akarják rendbe tetetni a zalaegerszegi traumatológiát July 14. 11:00 , hogy a régió egészségügyi ellátásában kiemelkedő szerepet betöltő Pécsi Tudományegyetem (PTE), a közép-európai orvos-egészségtudományi képzés, kutatás meghatározó felsőoktatási intézménye elmélyíti oktatási-betegellátási együttműködését a Zala Megyei Szent Rafael Kórházzal. A szívsebészet területén már meglévő kapcsolaton felül a továbbiakban a megyei kórház traumatológiai osztálya is megerősödve működik majd az egyetem támogatásával.

A közös munka az infrastrukturális és személyi feltételek javításával segíti a betegek biztonságos gyógyulását, a kórházi osztály kihelyezett oktatási egységként a hallgatók, rezidensek gyakorlati képzési lehetőségeit is bővíti. A miniszter azt is elmondta: a PTE-vel folytatott megbeszélés alapján kihelyezett tanszék alapítását is kezdeményezni fogja.

A miniszter vizsgálódik

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ezzel párhuzamosan soron kívüli átfogó vizsgálatot rendelt el a Zala megyei traumatológiai ellátás helyzetével, a Szent Rafael kórházban felmondott hét traumatológus orvos távozásának körülményeivel kapcsolatban.

A minisztérium jelezte: a megegyezés érdekében a Zala Megyei Szent Rafael Kórház traumatológiai osztályának orvosainak ügyeleti díjait az intézmény vezetői jelentősen megemelték. Ennek ellenére a felmondás alatt álló traumatológusok újabb követelésekkel álltak elő, de a kórház menedzsmentje szerint az újabb elvárásaik nélkülöznek minden szakmaiságot, teljesítésük jogszerűen nem volt lehetséges - fogalmaztak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Pécsi orvossal akarják rendbe tetetni a zalaegerszegi traumatológiát

Az lesz a fő feladata, hogy újraépítse az osztályt.

A szombathelyi kórházba hozzák műteni a betegeket a zalaegerszegi balesetiről

Elmentek az orvosok, állítólag romokban van a zalai traumatológiai osztály.

Akár egy órát is utaztatják a súlyos sérülteket, mióta nincs traumatológia Zalaegerszegen

Csak az egyszerűbb baleseti sérüléseket tudja ellátni a Zala Megyei Szent Rafael Kórház, mióta hét traumatológus június végén felmondott. Az egyik célpont Szombathely.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra