Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Béna műsorcímekkel és csak magyar zenével szól tovább a Petőfi Rádió

Harsogjon ezerrel Tóth Gabi, Majka és a Valmar! Vagy inkább mégse...

Vasárnaptól, vagyis október 1-től csak magyar zene szól a Petőfi Rádióban. A váltással egy időben a stáb jelentős része is távozott, Gyakorlatilag mindenkit kirúgtak a Petőfi Rádiótól September 29. 14:30 átalakult az arculat és a műsorstruktúra is.

Szombat éjfélkor a műsorkészítők néhány perces búcsúval is készültek, amiben a rádió két csatornahangja közölte, nem folytatja a munkát többek között a reggeli és a délutáni műsor stábja, a Petőfi Elektrik DJ-i és Borcsik Attila sem, aki 16 év után köszönt el a Petőfitől.

A "régi" rádió utolsó leadott dala a Besame mucho volt, ami azért is nevezhető szimbolikusnak, mert 2007-ben ezzel indult el a mostani formájában ismert Petőfi.

Az új rádió éjfél után a Valmar Megjöttek a magyarok című dallal indult.

Kollégánk az első napon többször is belehallgatott a műsorba. Tapasztalatai szerint a három hétvégi műsort (Élet. Stílus., Helló Sándor!, Befordultam a konyhába) ezentúl Király Kitti vezeti majd, aki eddig a BestFM műsorvezetője volt. Lesz hivatalos, csak magyar slágerlista is Petőfi 48 címmel, a reggeli műsort Halló, Magyarok!-nak hívják majd, a délutáni a Petőfi Csúcs címet viseli. Este pedig visszatér a Kulturfitnesz, ami a 2016-os, nagy átalakítások előtt a rádió egyik zászlóshajója volt.

Ebben az esetben még nem tudjuk, ki vezeti majd a műsort, az viszont biztos, hogy Horváth Gergely, aki évekig vitte a Kulturfitneszt, nem tér vissza.

Facebook-oldalán azt írta, "köszönöm a sok érdeklődést a pénteki - Petőfi rádiós - fejlemények kapcsán, de úgy érzem hasznos, ha publikusan is egyértelműsítem (egyszer, s aztán mindenkorra): a Petőfi rádió alakításához 2016 ősze óta sem érdemi, sem érdemtelen közöm nincs. Igaz ez az elmúlt két és fél évre is, ami már szintén mögöttem van."

Csak magyar zene

A repertoárban mostantól tehát csak magyar dalok szerepelnek. Ezt játszotta a rádió az elmúlt fél napban

 • Majkát,
 • Tóth Gabit,
 • DR BRS-t,
 • Balkán Fanatikot
 • Belgát (tőlük lement a Nemzeti Hip Hop című dal, amiben parodizálják a nacionalistákat)
 • és Azahriah-t is.
 • A Carson Coma viszont úgy néz ki, továbbra is tiltólistán lehet a Petőfi Rádióban. Sípolás nélkül leadták a Petőfi Rádióban a Carson Coma egyik kormánykritikus dalát September 30. 08:52

  A magyar zenék között egyébként feltűnően sok az ismétlés, többször is leadta ugyanazt a dalt a rádió a délelőtt folyamán. Ez történt a Balkán Fanatik és a Konyha együttes egy-egy dalával is.

  A Petőfi Rádió ügyére később egy hosszabb írásban még visszatérünk.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet