Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az idén Vasváron lesz a megyebál, Szombathely külön bálozik

Megszakad az a négy éves hagyomány, hogy a bálnak a megyeszékhely ad otthont.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vasváron, a Nagy Gáspár Kulturális Központban rendezik meg idén a megyebált, a vasvári városi bállal közösen. A meghívóban ezt írják róla:

Vasvár – Az egykori megyeszékhely, Vasvár egy estére újra a régi fényében ragyog fel: itt báloznak, 2015. január 10-én, szombaton este 19 órától Vas megye prominens személyiségei, a gazdasági és a szellemi élet jeles szereplői. A rendezvénynek a Nagy Gáspár Kulturális Központ ad otthont, a vendégeket a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Majthényi László köszönti. Díszvendég: V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára. A bál sztárvendége Szulák Andrea lesz.

Négy évig közösen báloztak

A vasi megyebálnak nagy hagyományai vannak, évtizedek óta megrendezik január elején. 2011-ben volt egy komoly változás, előtte az őszi önkormányzati választásokon a Fidesz nyert Szombathelyen, így hosszú idő után a megyei és a városi közgyűlésben azonos politikai oldalhoz tartozó többség jött létre.

Vas megye és Szombathely város bálja - 2014.
Galériánk a tavalyi megye- és városi bálról
Tánczos Mihály

2011-ben a két önkormányzat közösen szervezte meg Egy a zászló, egy a bál! 2011. January 04. 17:16 a bált, ami így megyei és városi bál is lett egyszerre. De nem csak ez volt új elem. 2012-ben már ellenzéki tiltakozásokkal színesedett a történet. A szombathelyi MSZP-sek a kormány szociális politikája elleni tiltakozásul, és a nehéz sorsúakon segítés szándékával meleg ételt osztott a bál helyszíne előtt Bent úri-muri, kint küzdelem a napi betevőért 2012. January 08. 08:53 . Az akkori bálról egyébként videókban számoltunk be Vasi Megyebál videókkal elmesélve 2012. January 08. 14:28 .

2013-ban is volt ételosztás Amíg bent bulizik az elit, addig kint ételért állnak sorba 2013. January 12. 21:39 és közös megyei és városi bál Vasi Megyebál képeken és videón 2013. January 13. 15:03 , majd 2014-ben is megtörtént a demonstráció Az ételosztásra nagyobb az igény, mint a Megyebálra 2014. January 11. 21:36 , és persze megvolt a bál is Megyebállal startolt a báli szezon Vasban 2014. January 12. 08:11 .

Ételosztás a Megyebál előtt
Galériánk a tavalyi ételosztásról
Garai Antal Atom

Az idén, tehát, megint különválik a megyei és szombathelyi városi bál. A megyei önkormányzat Vasváron bálozik a vasvári önkormányzattal. A szombathelyi önkormányzat pedig saját bált szervez, mégpedig jótékony céllal, január 24-én, a Savaria Múzeumban.

Ételosztásról és demonstrációról egyelőre nem tudunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Megyebállal startolt a báli szezon Vasban

Brumbauer József lett az év embere Vasban, tarolt a polgármester a tombolán, szépségkirálynő fogadta a vendégeket. Videón is megmutatjuk.

Az ételosztásra nagyobb az igény, mint a Megyebálra

Ételosztást tartottak a rászorulóknak a Fő téren, tőlük pár méterre pedig "nagyságos urak és asszonyok" érkeztek a Megyebálra.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra