Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vasi Megyebál képeken és videón

A vendégek érkezésétől a tombolasorsolásig nyomon követtük a Vasi Megyebált. Azt is, hogy ki nyerte el az Év Vasi Embere 2012. címet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az idén a szombathelyi Pannónia Étterem báltermében tartották a Vasi Megyebált. Az érkezők díszes fogadtatásban részesültek. Előbb a Batthyány Bandérium és díszgyertyák előtt vonulhattak fel a lépcsőn, majd Vas Megye Szépe, Márk Angelika és Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke adott át apró ajándékot, kézműves bonbont és vasi ízeket népszerűsítő könyvecskét. Az emlékfotók elkészülte után a Kőszegi Borbarát Hölgyek és borkirálynők kísérték az asztalukhoz a bálozókat. Előre szólunk, cikkünkben négy különböző képgaléria és három videó található.

Vendégek fogadása a Vasi Megyebálon - 2013.
Képeink a vendégek fogadásáról - Első galéria
Tánczos Mihály

Az étterem előtt - némi fricskaként is - ételosztás zajlott Amíg bent bulizik az elit, addig kint ételért állnak sorba 2013. January 12. 21:39 , de úgy tudjuk, a bálozók és az ételre várók között semmilyen konfliktus nem volt. Báli köszöntőjében V. Németh Zsolt államtitkár is kitért az étterem előtti akcióra. És hogy mit mondott erről pontosan, azt Olvasóink meghallgathatják videónkban, 4:04-től.

Németh Zsolt és Kovács Ferenc megnyitóbeszéde - Vasi Megyebál 2013.

A nyitótáncot a Lorigo TSE bajnok táncosai prezentálták és ők vitték táncba az este díszvendégeit. A bécsi keringőt az este zenekara, a Spektrum játszotta. Itt jegyezzük meg, hogy a következő táncra sokat kellett várni.

Fellépők a Vasi Megyebálon - 2013.
Fellépők a Megyebálon - második galériánk
Tánczos Mihály

Az étvágyat egy kis pálinka hozta meg, majd felszolgálták a vacsorát, aminél szintén a vasi ízek domináltak. Íme egy kis ízelítő: vasi kézműves sajtvariációk, sült köleskása tökmagolajos őrségi vargányamártással és császárhússal, vargányás burgonyakása sült céklával és borsikafüves sertéspofával, csokis gesztenye-mousse vaníliás almaraguval, ördöghal tatármentás diókrémmel.

Vasi Megyebál 2013.
Vasi Megyebál 2013.
Tánczos Mihály

A vacsorát francia sanzonok festették alá, Horváth Meggie és Peltzer Géza tálalásában. Ebből is mutatunk ízelítőt összefoglaló videónkban. Ebben a vendégek fogadása után 1:15-től a nyitótánc, 4:35-től a díszvendégek megforgatása, 5:50-től Meggie és Géza látható. 9:09-től az este sztárvendégei következnek, azaz a Mispro Produkciós Iroda báli összeállítása Auth Csillával, Csejtei Flórával, Hindi Fatimával,Gombás Nikolettával és Szokodi Zoltánnal. 16:00-tól pedig a bálozók lepik el a táncparkettet.

Báli összefoglaló

A Megyebál soha nem vívott ki magának hírnevet az "Ereszd el a hajamat!" kategóriában, inkább a szolid, visszafogott hangulat jellemző rá. Most is akadtak azonban, akik kihasználták a lehetőségeket és vidám mókákban vettek részt, például felpróbálták az egyik teremben talált jelmezeket. Így láthattunk kalauznak öltözött vezérigazgatót és nyúlfejes, répapálinkát szürcsölő kulturális központ-vezetőt is. Legnagyobb örömünkre egyikőjük sem tiltakozott a fotó ellen, hiszen a bálokba ez bőven belefér.

Vasi Megyebál 2013.
Nagy báli összeállítás - Harmadik képgalériánk
Tánczos Mihály

A szokásoknak megfelelően éjfélkor hirdették ki az Év Vasi Embere 2012. cím birtokosát. Professzor dr. Horváth Boldizsár bevezetőjében elmondta, most nem volt vita, hova kerüljön a díj. Az 50 éves Savaria Szimfonikus Zenekar - ami nemrégiben megkapta a legmagasabbnak számító nemzeti besorolást is - egyértelművé tette a díj helyét. De mivel egy zenekar nem lehet az Év Vasi Embere, ezért az alapító karnagy Petró János és a jelenlegi igazgató Mérei Tamás került szóba. Ők azonban egymástól függetlenül azt válaszolták a felkérésre, hogy a másikuk nélkül nem fogadják el a jelölést. Így megosztva kapták a díjat. A ceremóniát és a díjazottak gondolatait az alábbi videónkban tekinthetik meg.

Az Év Vasi Embere 2012. díj átadása

Aki állóképekben követné a díj átadását, annak a következő képgalériánkat ajánljuk, ahol közelebbről megszemlélhető az elismerő oklevél, de a díjátadás utáni gratulációk, vállveregetések is megörökítésre kerültek. A díjazottaknak gratulálunk!

Az Év Vasi Embere 2012. díj átadása
Negyedik képgalériánk
Tánczos Mihály

Mérei Tamás egyébként az éjjel egy órakor tartott tombolasorsolás egyik fődíját is elvitte, nagy taps fogadta, amikor kiment a nyereményéért. A közéleti szalonban hajnalig beszélgettek a bálozók és itt is megjelentek a vasi ízek, ezúttal Birkás pálinka formájában. Itt láttuk azokat a héliummal töltött lufikat is, amelyekre korábbi bálok jellegzetes fotóit aggatták és amik így egyik sarokból a másikig lebegve különös, légies galériát teremtettek a teremben. A báli dekorációt egyébként Molnár Ingrid dekoratőr álmodta meg.

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Vasi Megyebál videókkal elmesélve

Galambos Tamás lett az Év Vasi Embere, Varga Miklós Európáról énekelt és az év pálinkáját is megkóstolhatták a bálozók a bálszezon nyitányán.

Még a honvédelmi miniszter is táncra perdült!

Mindenben a korábbi elit Megyebált idézte a mostani összevont bál, ami nem baj, csak nem kell erőltetni a városi vonalat. Az év embere most először olyan lett, akire szavazni sem lehetett.

Amíg bent bulizik az elit, addig kint ételért állnak sorba

Idén is ételosztás volt a Megyebál előtt - bent mulattak a tehetősebb polgárok, kint pedig élelmiszert osztottak a rászorulóknak.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bálok 2013

Hirdetés