Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A hatóság nem adja ki a Vasivíz ellenőrzéséről és az eljárás elindításáról szóló jegyzőkönyvet

Folyamatban lévő ügyről nem tájékoztatnak, de a megyei napilap valahonnan megkapta a dokumentumot.

"A MEKH a vezető tisztségviselő szakmai gyakorlatának vizsgálatára hivatalból indult ellenőrzés lezárásakor az érintett Vasivíz Zrt.-nek küldte meg a jegyzőkönyvet. Tekintettel arra, hogy az eljárás folyamatban van, a Hivatal nem ad információt, azonban annak lezárása után az eredményről soron kívül fog tájékoztatást adni" - válaszolta levelünkre a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH).

A hivataltól azt kértük, hogy küldjék el nekünk a Vasivíz Zrt-nél lefolytatott ellenőrzésről és az eljárás elindításáról Vizsgálat a Vasivíznél, a hatóság szerint az új vezérigazgatónak nincs meg a szükséges szakmai tapasztalata 2020. April 02. 15:24 szóló jegyzőkönyvet.

Ahogy mi is írtuk Vizsgálat a Vasivíznél, a hatóság szerint az új vezérigazgatónak nincs meg a szükséges szakmai tapasztalata 2020. April 02. 15:24 , a MEKH állásfoglalása szerint a január elejétől hivatalban lévő vezérigazgatónak, Molnár Miklósnak nincs meg a szükséges szakmai tapasztalat, és emiatt indítottak el március 31-én egy 75 napig tartó eljárást.

Molnár Miklós célkeresztbe került
Józing Antal

Mivel a Vas Népe csütörtökön részleteket is közölt a jegyzőkönyvből, szerettünk volna mi is belenézni. Információink szerint ugyanis a jegyzőkönyv nem tartalmaz határozatot, vélemény fogalmaz meg, és kíváncsiak lettünk volna a részletekre.

Pénteken írtunk Fideszes bosszú áll a Vasivíz ellen indított eljárás mögött? 2020. April 03. 16:34 az ügy lehetséges politikai hátteréről is, arról, hogy fideszes bosszú állhat a háttérben. Molnár Miklós, miután tavaly év elején a túlóratörvény vitája miatt külön utakat választott „Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre 2019. January 08. 08:51 , ősszel pedig a Pro Savaria Egyesülettel gyakorlatilag a Fidesz ellen (is) elindultak s egy mandátumot szereztek is.

Információink szerint azóta Molnár a Fidesz és Hende Csaba célkeresztjében van, miután tavaly novemberben az új városvezetés Molnárt jelölte a Vasivíz élére Molnár Miklós lett a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója 2019. December 17. 11:37 , azonnal el is indult ellene Jogi aggályok a Vasivíz Zrt. új vezérigazgatója, Molnár Miklós kinevezése körül? 2019. November 09. 11:57 a támadás.

Lendvai Ferenc a Vasivíznél volt kommunikációs vezető
Mészáros D. Zsolt

A történethez még annyit, hogy az előző ciklusban a Vasivíz működésére egyetlen ellenzéki képviselőnek, szervezetnek sem volt rálátása, annak ellenére, hogy a megye legnagyobb cégei és legnagyobb foglalkoztatói között van. Az ellenzék nem kapott sem igazgatósági, sem felügyelő-bizottsági posztot, ráadásul a cégnél két akkori fideszes képviselő is vezető pozícióban volt.

Kántás Zoltán, aki ősszel nem jutott mandátumhoz, így már nem képviselő, a fedett uszodát vezette, a most is a közgyűlésben lévő, az előző ciklusban frakcióvezetői és tanácsnoki posztot betöltő Lendvai Ferenc pedig kommunikációs vezető volt.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra