Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Nyolc óra vonatozás és buszozás, egy szimpla nap a vonatpótlók korában

Budapestre kellett utaznom, a kényelmesebb, de hosszabb megoldást választottam.

Hétfőn a fővárosba kellett utaznom, munkáról volt szó, egy megbeszélésről, az utat nem tudtam elhalasztani. Pedig, ugye, Dunántúl északi részét most vasútfelújítások sújtják Nem lesz egyszerű Szombathelyről Budapestre vonatozni – Nemcsak Győr, de Veszprém felé is vonatpótló buszok járnak majd September 26. 11:25 .

Alaphelyzetben a Szombathely - Csorna - Győr - Tatabánya - Bp. Keleti pályaudvar vonal a leggyorsabb, legpraktikusabb, hiszen 2 óra 35 perc a menetidő, és viszonylag kényelmes is.

A másik használható vonal a Szombathely - Sárvár - Celldömölk - Ajka - Veszprém - Székesfehérvár - Bp. Déli pályaudvar járat. Lassabb, 3 óra 20 perc körüli menetidő, sokkal több helyen áll meg.

Bő fél órával hosszabb a veszprémi vonal

A győri vonalon most Szombathelytől Csornáig vonatpótlóbuszok járnak, aztán Tatabányáig vonat megy, végül Tatabányától ismét buszozni kell, ráadásul a Kelenföldi pályaudvar a végállomás. Ami nem akkora tragédia, a 4-es metróval 15 perc alatt a Keletiben vagyunk. Ez az út most 3 óra 15 percig tart a menetrend szerint.

Tánczos Mihály

A veszprémi vonalon Celldömölkig vonatpótló jár, de Celltől egészen a Déli pályaudvarig vonat közlekedik. Szóval, csak egyszer kell átszállni, a menetidő hivatalosan 3 óra 50 perc körül van. (Járatonként változik néhány percet, a csatlakozások és a szembejövő vonatok miatt.)

Mivel az időm engedte, a veszprémi vonalat választottam, 10:30-kor volt találkozóm a Kossuth tértől nem messze. Ehhez viszont reggel hatkor indulnom kellett.

Most mehetünk vagy nem?

Pontosabban 6:11-kor kellett volna indulnia a három vonatpótló busznak a szombathelyi vasútállomás elől. De nem indult, a sofőr azt mondta, neki senki sem szólt, hogy indulhat. Aztán kiderült, hogy nem is szólnak, itt nincs zöld tárcsa, mint a vonatoknál.

Így aztán jó tízperces késéssel indultunk, amit nagyjából meg is tartottunk az út végéig. A reggeli forgalomban be kellett mennünk a sárvári vasútállomáshoz, így hét óra után értünk Celldömölkre, ahonnan 8:15-kor indult a vonat.

A Bakony gyorsvonat úgynevezett hibrid vonat. A nagyobb része gyorsvonatként működik, és van egy IC kocsija, ahová helyjegy is kell. Emellett döntöttem még a hétvégén, a celli állomáson azonban nem volt megszámozva a kocsi, a helyjegyen szerepel a kocsi száma is, ugye.

Tíz kilométerenként meg kellett állnunk

Némi tanácstalanság után azt a kocsit választottam, ami külsőleg különbözött a többitől, ez közvetlenül a mozdony utáni első kocsi volt. A tipp bejött, a helyem is megvolt, így nagyjából eseménytelenül vonatoztunk a Déli pályaudvarig. Nagyjából félig volt tele a kocsi, nem volt zsúfoltság.

A Bakony IC kocsija
Szilágyi József / telefonos

Persze, feltűnt, hogy a Veszprém és Székesfehérvár közti, mintegy 50 kilométer alatt négyszer állt meg a vonat a kisebb állomásokon. Gyakorlatilag tíz kilométerenként, aminek nem is értettem az okát.

Tíz perc késéssel, 10:05-kor futottunk be a Délibe, nem volt gond, könnyedén odaértem a megbeszélésre. A Déliben legalább 15 éve nem jártam, az épület zárva van, de az aluljáróban és a fenti, vágányoknál lévő területen minden kapható és elintézhető, amire ilyenkor szükség lehet.

Csak semmi információ

A Bakony IC 18 órai járatával indultam hazafelé. A 7-es vágányról induló vonaton most az utolsó kocsi volt az IC, most szám is volt rajta. Eseménytelen zakatolás után 20:40 helyett 20:55-kor futottunk be Celldömölkre. Illetve először megállt a vonat valahol, az esti sötétségben semmit sem lehetett látni, volt, olyan utas, aki le akart szállni, mert attól félt, hogy lekési a vonatpótló buszt.

Információ sehol, a reggeli vonaton volt hangosbemondó, és működtek a kocsi információs monitorai is, most semmi. Aztán mégiscsak elindult és lassan belopakodott a vonat az állomásra.

Az állomás előtt két busz várt minket, bőven elég volt a férőhely. A buszok gyorsan indultak, és láthatóan igyekeztek. A lényeg, hogy menetrend szerint, 21:45-kor a szombathelyi állomásnál voltunk.

Oda-vissza nyolc óra utazás, az egy egész műszak. Reggel hat órai indulás, este tíz órai érkezés, az két műszak. Szóval, erre készüljön, aki Budapestre utazik és a kényelmesebb, de valamivel lassabb megoldást választja.

Én azért remélem, hogy december elejéig, a lezárások végéig nem kell vonattal Budapestre utaznom.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény