Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem kapnak védőfelszerelést az egyik szombathelyi állami cégnél – állítja egy olvasónk, de a gyár szerint van védőfelszerelés

Megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztatnak, a budapesti központ még nem döntötte el, mi legyen a továbbiakban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sorra állnak le a gyárak az egész világon, így Magyarországon is, vagy ha azt nem is tehetik meg, hogy teljesen leálljanak, „rugalmasan változtatják” a munkaidőket, mint ahogyan például a szombathelyi Schaeffler-gyárban is. Ahogy azt korábban írtuk, „Rendkívüli helyzet” a szombathelyi Schaeffler-gyárban is March 19. 15:54 egyrészt folyik még a karbantartás, mennek tovább az egyedi projektek és a már megkezdett munkákat is befejezik, a szellemi dolgozók egy része pedig szabadságra megy, a másik része pedig otthonról dolgozik.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Információink szerint március 17-én már Vas megyében is volt olyan multi, amely bezárta a kapuit és feltételezhetően sok vállalat dönt majd még így az elkövetkezendő időszakban – részben az egészségügyi, részben a piaci körülmények miatt. Egy olvasónk pedig most éppen az egészségügyi helyzet kapcsán írt aggályairól az egyik szombathelyi, állami tulajdonú cég kapcsán, amely nem mellesleg megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat.

„Tisztelt Szerkesztőség! Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy akkor, amikor még a csapból is az folyik – hozzáteszem jogosan! -, hogy MARADJ OTTHON! - és az országban a sok milliárddal támogatott multik szabadságra küldik a munkavállalóikat, Szombathelyen a FŐKEFE Kft.-nél (megváltozott munkaképességűeket (!!!!) foglalkoztató állami tulajdonú társaságnál) még mindig dolgozniuk kell az alkalmazottaknak, illetve szabadságra mehetnek, ha akarnak, de akkor elveszítik a nyári szabadságolás lehetőségét. Tudomásom szerint a munkavégzéshez védőfelszerelést sem kapnak... Emberségből nulla!” – írta olvasónk.

VB

A levélben állítottak kapcsán megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot a Főkefe Kft-vel és a szombathelyi telephellyel is, amit sokan valószínűleg Savaria Nett-Pack néven ismernek. A kiküldött e-mailekre egyelőre nem kaptunk választ a központtól, a szombathelyi telephelyen viszont felvették a telefont.

Megerősítették, hogy valóban nem álltak még le, egyelőre nem is tudják, hogy a Főkefe Kft-nek milyen tervei vannak a jövőre nézve. Azt viszont határozottan cáfolják, hogy nem kaptak védőfelszerelést a dolgozók, ugyanis még időben gondoskodtak a megfelelő védekezésről és megelőzésről is.

Mint mondták, folyamatosan felhívják a figyelmet a védőfelszerelés használatára, ami ellen egyébként számukra is érthetetlen módon elég sokan tiltakoztak már a legelején. Szerintük több pozitív intézkedést is tettek, például azt, hogy a gyár nem áll le nyáron, így a dolgozók most szabadon elmehetnek szabadságra, ezzel pedig sokan élnek is.

Amint kapunk hivatalos közleményt a Főkefe Kft-től, közöljük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés