Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Velembe látogatott a Nemzeti Színház Törőcsik Mari 85. születésnapján

A járványhelyzet miatt csak tízen lehettek ott, de az egész társulat nevében köszöntötték a Nemzet Színészét.

A Nemzeti Színház társulata tavaly, Törőcsik Mari 84. születésnapján is meglátogatta velemi otthonában a kétszeres Kossuth-díjas Nemzet Színészét, aki akkor semmi mást nem kért kollégáitól, csak azt, hogy a következő évben is jöjjenek el hozzá.

A járványhelyzet miatt idén a tervezett harminc fős létszámot tíz főre kellett redukálni, és csak ablakon keresztül köszönthették a színésznőt, de ő így is nagyon örült a látogatásnak.

Szűcs Nelli, Trill Zsolt, HOBO, Rubold Ödön és Szép Domán színművészek, Vidnyánszky Attila vezérigazgató, Kozma András dramaturg, Hosszú Mária művészeti titkár és Bánfalvi Laura kommunikációs vezető tették tiszteletüket a művésznőnél, képviselve a társulat Budapesten maradt tagjait.

A születésnapi műsorban Szűcs Nelli a Selmeczi György és Maár Gyula által komponált Ez csak színjáték című dalt énekelte el, ezt követte Vidnyánszky Attila köszöntője, majd Rubold Ödön Petőfi Sándor Színészdal című versével kedveskedett, Törőcsik Mari kedvenc orosz rendezője, Anatolij Vasziljev pedig üzenetben köszöntötte a művésznőt. Ezután HOBO verselt, majd Pilinszky János Mielőtt című költeményét Trill Zsolt mondta el, végezetül a társulat tagjai Máté Péter Ő című dalát közösen énekelték el. A művésznő könnyes szemmel búcsúzott tőlük, és azt üzente, nagyon hiányzik neki szeretett társulata – olvasható a Nemzeti Színház weboldalán.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra