Velemben kocsmáros Kónya Péter, az Együtt alapítója

Néhány hétnyi "gyüttmentezés" után befogadta Törőcsik Mari faluja.

„Tényleg csak annyi volt, hogy beírtam a Google keresőjébe: zsákfalu és eladó ingatlan. El akartam tűnni, elegem lett a közéletből, a politikából. Az első találat a velemi Pittyes kocsma volt. Azóta beleszerettem a helybe, a falusi létbe” – mondta a Blikknek Kónya Péter korábbi országgyűlési képviselő, az Együtt Párt alapítója, társelnöke, a Szolidaritás Mozgalom korábbi alapító elnöke.

Kónya Péter - Szolidaritás Mozgalom elnöke
Garai Antal Atom

2018-ban visszavonult a közélettől és nem indult el a választáson sem, először a fővárosban akart elhelyezkedni. „Megpróbáltam visszamenni katonának, de a politikai múltam miatt sehova nem mertek felvenni” – mondta Kónya. Egy merész döntés után a Budapesttől 240 kilométerre fekvő Velemre költözött, ahol megvette és felújította a helyi kocsmát, amely csak négy házra van Törőcsik Mari egykori otthonától.

A Blikknek arról beszélt a volt országgyűlési képviselő, hogy eleinte még „gyüttmentezték” a velemiek, de nagyon gyorsan elfogadták, befogadták. „Egyébként senki nem törődik a politikai múlttal, összejár itt fideszes, jobbikos, sőt, már mi hazánkos hívek is vannak. Érvekkel vitázunk, nem érzelmekkel.”

A kocsma csak a hét három napján tart nyitva, és Kónya áll a pult mögött, nincs alkalmazottja. „Azt szoktam mondani, családbarát nyitvatartás van, akkor jöjjenek kocsmába, mikor én nyitva vagyok!”

Nemrégen írtunk Kónya Péter az óceánba dobta az alezredesi váll-lapját 2023. March 01. 16:06 a kocsmárosról, amikor közéleti megnyilvánulást tett azért:

"Ma bedobtam az Óceánba az alezredesi vállapom, de ha hazaértem udvarolok egy kicsit a Köztársasági Elnök Asszonyunknak" - írta Facebook-posztjában Kónya Péter volt országgyűlési képviselő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű