Velemben kocsmáros Kónya Péter, az Együtt alapítója

Néhány hétnyi "gyüttmentezés" után befogadta Törőcsik Mari faluja.

„Tényleg csak annyi volt, hogy beírtam a Google keresőjébe: zsákfalu és eladó ingatlan. El akartam tűnni, elegem lett a közéletből, a politikából. Az első találat a velemi Pittyes kocsma volt. Azóta beleszerettem a helybe, a falusi létbe” – mondta a Blikknek Kónya Péter korábbi országgyűlési képviselő, az Együtt Párt alapítója, társelnöke, a Szolidaritás Mozgalom korábbi alapító elnöke.

Kónya Péter - Szolidaritás Mozgalom elnöke
Garai Antal Atom

2018-ban visszavonult a közélettől és nem indult el a választáson sem, először a fővárosban akart elhelyezkedni. „Megpróbáltam visszamenni katonának, de a politikai múltam miatt sehova nem mertek felvenni” – mondta Kónya. Egy merész döntés után a Budapesttől 240 kilométerre fekvő Velemre költözött, ahol megvette és felújította a helyi kocsmát, amely csak négy házra van Törőcsik Mari egykori otthonától.

A Blikknek arról beszélt a volt országgyűlési képviselő, hogy eleinte még „gyüttmentezték” a velemiek, de nagyon gyorsan elfogadták, befogadták. „Egyébként senki nem törődik a politikai múlttal, összejár itt fideszes, jobbikos, sőt, már mi hazánkos hívek is vannak. Érvekkel vitázunk, nem érzelmekkel.”

A kocsma csak a hét három napján tart nyitva, és Kónya áll a pult mögött, nincs alkalmazottja. „Azt szoktam mondani, családbarát nyitvatartás van, akkor jöjjenek kocsmába, mikor én nyitva vagyok!”

Nemrégen írtunk Kónya Péter az óceánba dobta az alezredesi váll-lapját March 01. 16:06 a kocsmárosról, amikor közéleti megnyilvánulást tett azért:

"Ma bedobtam az Óceánba az alezredesi vállapom, de ha hazaértem udvarolok egy kicsit a Köztársasági Elnök Asszonyunknak" - írta Facebook-posztjában Kónya Péter volt országgyűlési képviselő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű