Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vérhiány miatt el kellett halasztani olvasónk műtétjét – segítséget kér

Nem a kórházat és a dolgozókat okolja, azt mondja, ők minden tőlük telhetőt megtesznek.

Nemrég kapott időpontot egy műtétre olvasónk, akit talán nem kell bemutatnunk, ugyanis nem másról van szó, mint TomPapáról. Be is hívták az ortopédiára, megvizsgálták és a vérigényt is leadták. A műtét másnapra volt betervezve, ő lett volna az első, de aztán mégse.

Majd talán második lehet. És hogy miért? Mert nem érkezett meg a kért vér. De második sem lett, ugyanis arra sem jött vér, így végül el is halasztották a műtétet.

„Láttam vizitkor az osztályvezető, majd a műtétemet végző orvosok arcán a zavartságot. Hogyan közöljék velem, hogy ma nem lesz műtét? Pénteken, meg hétvégén se... Hogy ha itt maradnék, az sem garancia arra, hogy hétfőre lesz a műtétemhez szükséges vér, mivel HIÁNY van vérből, főleg az olyanból ami nekem kellene...” – mesélte.

Ez persze nem azt jelenti, hogy teljes vérhiány van. Abból a vérből is van még tartalék, ami TomPapának kellene, de nem sok, és azt az esetleges életmentő műtétekhez tették félre. Ez pedig, mint mondja, nagyon is természetes, nem háborodott fel rajta.

Próbáltak segíteni is neki, mondták például azt, hogy keressen rokonok, közeli ismerősök és facebookos ismerősök között olyanokat, akik vállalkoznának irányított véradásra. Ő ezt meg is fogadta és már öten jelentkeztek is segíteni, de ez még nem elég, így tőlünk is segítséget kért.

Olvasó

„Remélem lesznek még páran, hisz valamivel többen kellenek, mivel biztos lesznek majd még, akik még így is kiesnek. Amúgy van WC-papír... fertőtlenítő és ami legalább ennyire lényeges, mosoly, kedves szó, a nővérek és az orvosok részéről is. De sajna itt tart a legtöbb kórház, hogy vért... vért... vért. Erről sem a Markusovszky kórház dolgozói tehetnek” – zárta mondandóját.

Lapunk munkatársai tavaly év végén adtak vért Nagyon kell most a vér – Mi már megtettük a magunkét 2020. December 15. 20:13 , mikor kiderült, hogy a járvány miatt sok vér hiányzik a rendszerből.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Nagyon kell most a vér – Mi már megtettük a magunkét

Szerkesztőségünk több tagja is fontosnak tartotta, hogy vért adjon még az ünnepek előtt. Elmeséljük tapasztalatainkat.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra