Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Július 1-jén szűnik meg az ingyenes parkolás, újabb jogokat kap a kormány

Semjén Zsolt megint éjszaka terjesztett be egy törvényjavaslatot.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Július 1-jéig tart az egészségügyi és családtámogatások meghosszabbítása, eddig lesznek hatályban az adókedvezmények, és július 1-jéig marad az ingyenes parkolás - többek között ezt is tartalmazza az a több száz oldalas törvényjavaslat, amit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be éjszaka.

Június közepén megszűnik ugyan a különleges jogrend Magyarországon, de

a kormány meglepően széles felhatalmazást kap, rendeletekkel törvényt is módosíthat, de kijárási korlátozást nem rendelhet el.

Marad az Operatív Törzs és a kórházparancsnoki rendszer, az állami foglalkoztatottak, rendőrök, katonák külföldre utazási tilalma megszűnik, a bankkártyás fizetés 15 ezer forintos fizetésének a limitje megmarad - de emellett még sok más

kétharmados törvényt is módosítanak az átmeneti rendelkezésekkel, például a katasztrófavédelmi törvényt, a honvédelmi törvényt, az Alkotmánybírósági törvényt is.

Bevezetik az "egészségügyi válsághelyzet" intézményét, a kormány az országos tisztifőorvos javaslatára, a miniszter előterjesztése alapján rendelheti el az egészségügyi válsághelyzetet.

Az egészségügyi válsághelyzetben a kormány rendeletben szabályozhatja - korlátozhatja vagy tilthatja - minden olyan intézmény és létesítmény működését, illetve rendezvény tevékenységét, amely a járvány terjedését elősegítheti.

A kormány szabályozhatja egyes területek elhagyását, egyes élelmiszerek, termékek árusítását, fogyasztását, vásárlását, az ivóvíz fogyasztását, meghatározott állatok tartását.

A kormány a köznevelésre, felsőoktatásra, szakképzésre és felnőttképzésre vonatkozó rendelkezéseket is megállapíthat.

Emellett közlekedési korlátozást vagy közlekedési tilalmat állapíthat meg, a járványügyi elkülönítésre vonatkozó rendelkezéseket, a küldemények kézbesítésére vonatkozóan rendelkezéseket is hozhat - derül ki a törvényjavaslatból.

Az így megalkotott kormányrendelet legfeljebb hat hónapig marad hatályban - kivéve ha a kormány annak hatályát meghosszabbítja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra