Vidám szitakötőt fotózott olvasónk

Zümmögéstől hangos a nyíló levendulamező.

Egy szép nyári napon kirándulni király dolog, na és a léleknek is jót tesz. Olvasónk még egy tihanyi levendulamezőt is útba ejtett, ahol a virágok illatán kívül még szállt a levegőben néhány zengő, dongó rovar. Például ez a lápi acsa . A szitakötők amúgy már 300 millió éve repkednek körülöttünk, és akkoriban a világ legnagyobb rovarának számítottak az akár 65 centit is elérő szárnyfesztávval.

Méhek, pillangók és szitakötő
Lápi acsa. Kattintásra galéria nyílik!
Lakotárné Lőrincz Edit

„Tegnap az egyik tihanyi levendulásban jártam. A gyönyörű lila mező látványán túl, vidáman repkedő rovarokra figyeltem fel. Láttam virágról virágra szálló szitakötőket, és az egyikük szerintem mosolygott, boldog lehetett, hogy rátalált erre a csodamezőre és játszótársakra. Önfeledten röpdöstek szebbnél szebb pillangók is, köztük olyanok, amelyeket eddig még soha nem láttam. Szorgosan gyűjtötték a virágport a méhek, dongók és zengőlegyek is és ki tudja még mennyi értékes és különleges rovar, akiket nem vettem észre! Pár szépséget le is tudtam fotózni, melyeket szeretettel osztok meg, Önökkel is!” - írja olvasónk. Mi pedig örömmel közzé is tesszük a fotókat.

Méhek, pillangók és szitakötő
Kacsafarkú szender, a mi kolibrink. A fotókra kattintva galéria nyílik!
Lakotárné Lőrincz Edit
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem