Videó: így hazudik a szépség

A címlaplányok rendre utólagos kiigazításon esnek át Photoshopban, ezt tudjuk. De ma már mozgóképen is működik ugyanez.

Pattanások, anyajegyek, bőrhibák, kis faggyúcsillogás, kis asszimetria - csupán percek kérdése, és ezeket pikpakk eltüntetik a grafikusok egy fotóról, amit az eladásnövelés érdekében meg is követelnek tőlük főnökeik. A digitális bűvészmutatvány azonban már videón is véghezvihető: a Foton Inc. nevű cég egy olyan okosságot fejlesztett ki, ami lehetővé teszi, hogy a szoftver intelligens módon lekövesse az arcon végrehajtott módosításokat, így nem kell képkockáról-képkockára javítgatni.

Nem tudjuk, hogy ennek örülnünk kéne-e, mert ha a technológia elterjed, akkor nem nehéz kitalálni, milyen hamar fog beszüremkedni a családi- és egyéb videókba, amik így pillanatok alatt egy enyhe történelemhamisításon eshetnek át. És akkor gondoljunk bele, mi lesz a média videós tudósításaival. Vagy inkább ne gondoljunk.

Íme a meghökkentő videó, hogyan zajlik mindez:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Szuperszép szupersztárok: nincs több hazugság

Egy amerikai professzor olyan algoritmust fejlesztett, ami megmutatja, mennyire nyúltak hozzá egy eredeti fotóhoz.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech