Van, ami örök: videón a kánikulába dermedt szombathelyi Berzsenyi tér

Minden nyáron ugyanaz a forgatókönyv. Csak az megy oda, akinek nagyon muszáj.

Lassacskán már öt éve, hogy átadták Megvolt az idei év utolsó nagy szalagvágása Szombathelyen 2017. December 22. 20:58 a szinte teljesen letérkövezett Berzsenyi teret, ami az ilyen nyári kánikulában nem éppen a szombathelyiek kedvenc tere. Tavaly, amikor 35 fölé kúsztak a hőmérők higanyszálai, ki is mentünk, hogy megnézzük, mi a helyzet a térkőtéren.

Ahogy akkor is írtuk, szinte senki sem merészkedik ki a környező épületek közül és a virágok között is van, amelyik hervadozik a hőség miatt, meg a galambok is csak a vizet keresik.

És ez nem nosztalgia, hanem sajnos ez a jól megszokott forgatókönyv, amikor beüt a hőség. Ezért is gondoltuk, hogy most újra megmutatjuk videónkat.

Már a tér átadása előtt is nagy vitát váltott ki, hogy kivágták a korábban itt álló fákat és az egészet térkővel borították le, mint annyi más teret mostanában az országban. Nem is volt igazi menő város, amelyik nem kövezte ki teljesen szinte az egész központi terét.

(Hogy aztán ennek az volt az oka, hogy valaki jól keresett a térköveken, vagy csak egy rossz mintakövetés, ki tudja...)

Amit most látunk Szombathelyen, hogy hiába a szökőkút és a konténeres növényzet, a város legforróbb pontja lett a tér.

Erről már az átadást követő nyáron, 2018 júniusában is meggyőződtünk, Fázol? Menj a szombathelyi Berzsenyi térre ott nem fogsz! 2018. June 27. 18:25 egy évvel később is készítettünk egy videót Fázol? Menj a szombathelyi Berzsenyi térre ott nem fogsz! 2018. June 27. 18:25 a kihalt térről, 2019 augusztusában pedig sajnos, több gondot is találtunk Komoly gondok lesznek: a felújított Berzsenyi téren sincs minden rendben 2019. August 15. 07:20 a téren.

Pedig az átadásakor azt remélték, hogy élő, lüktető része lesz a városnak, gyakorlatilag egy másik főtér, és némi türelmet kértek, hogy megnőhessenek a konténeres növények.

Most, közel öt évvel az átadás után még mindig a város sivatagának számít a Berzsenyi tér.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video