Videó – Lendülettel át a piroson, mert oda kell érni a 4 órás belvárosi dugóba

Újabb olvasói felvételt kaptunk a szombathelyi közlekedési kultúra illusztrálására.

„Tisztelt Nyugat.hu! Csak egy videót szeretnék megosztani Önökkel, ami szinte mindennapos kis városunkban” – írja a videóhoz mellékelt levelében olvasónk, majd következik az eset leírása.

„Emberünk hátulról a külső sávot végigelőzve érkezik, majd átszáguld a piroson. Nyilván siet, hiszen időben oda kell érni ugye a 4 órás belvárosi dugóba... Aztán a következő pillanatban egy gyalogos lép le a zebrára... Vajon mennyin múlt, hogy a nagyon sietős emberünk nem üti el? 1 másodperc?”

A felvétel láthatóan a szombathelyi Hunyadi úton készült e hónap elején. Az teljesen egyértelmű, hogy az autós durva szabálytalanságot követ el, amikor tilos jelzés ellenére átszáguld a kereszteződésen és a gyalogos orra előtt, az azonban némi vitát okozott a szerkesztőségben, hogy a nagy sebesség miatt egyáltalán lehetséges lett volna a fékezés a lámpa előtt.

Ha Ön türelmetlen, akkor állítsa a videót kb. fél perchez, ott kezdődik a lényeg. Az autók rendszámait mi takartuk ki.

„Nap mint nap felvesz valami ehhez hasonló szituációt a kamera, és nem értem, ebben a városban miért lehet mindent megcsinálni az utakon?” – teszi fel a költői kérdést az olvasónk, amire mi sem tudunk válaszolni.

Legfeljebb annyit teszünk hozzá, hogy nem vagyunk meggyőződve, hogy a szombathelyi közlekedési kultúra rosszabb, mint a magyar átlag. De erről is várjuk olvasóink véleményét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem