Polgármesteri hivatalnak el tudnám képzelni - szombathelyiek a Savaria Nagyszállóról

Van, aki rokoni esküvő, van, aki tanulóévei miatt emlékezik az épületben töltött időre. De szinte senki sem közömbös.

Nincs még egy olyan szombathelyi épület, amely annyira foglalkoztatná a városlakókat, mint az egykori Kovács Szálló. A szerencsétlen sorsú épületen közel húsz éve van lakat, és egyelőre nem látszik a jövő.

A több mint száz éves épület történetét két részes cikksorozatban dolgoztuk fel nemrég. Ennek első része itt A tündérmesék találkozása a valósággal – A szombathelyi Savaria Szálló története (1. rész) July 01. 19:01 , a második itt olvasható Jön az ébredést hozó csók a NERcegtől? – A Savaria Szálló története (2. rész) July 08. 18:36 .

A szálló valamikor Szombathely polgári jelképe volt, itt zajlott a társasági élet, itt szálltak meg a városba látogató hírességek. A politika és a történelem viharai a nagyszállót sem hagyták érintetlenül, a II. világháború után államosítás, majd 1990 után privatizálás lett a sorsa.

A Savaria Nagyszálló utóbbi 30 éve hűen tükrözi a politika változásait, a hatalomközeli üzleti csoportok tündöklését és bukását, a tőkefelhalmozást, a trükközést és a manipulációt.

A szombathelyiek azonban nem ezek, hanem saját élményeik alapján emlékeznek a szállóra, amivel kapcsolatban ritka közömbös embert találni. Van, aki esküvők, családi események, van, aki egykorvolt fiatalsága miatt emlékezik rá. És többségben vannak, akik nagyon szeretnék, ha történne már valami az épülettel, olyan is van, aki ide költöztetné a polgármesteri hivatalt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet