Vigyázz, oszlopveszély az MSH-ban! - Szombathely megint újított

A Diófa utcai bicikliút után megtaláltuk Szombathely új építészeti furcsaságát, a vicces termet, ahová ha valaki óvatlanul nyit be, oszlopnak csapódik.

Bocs mindenkitől, aki ebben a sokmilliós (pontosan 1.014.271.405 forintos) szombathelyi Agora-beruházásban részt vesz, de nem lehet szó nélkül elmenni emellett az építészeti megoldás mellett. Pláne, hogy itt elvileg egy high-tech multifunkcionális közművelődési központ újul meg.

Érdekes építészeti megoldás a Sportházban
Vágvölgyi Bálint

Ma voltunk ugyanis a felújítás alatt álló Művelődési és Sportház sajtóbejárásán (Erről is írunk majd részletesebben.) Ott is mindenkinek feltűnt ez a finoman szólva is balesetveszélyes ajtóbejárat. Maga az új helyiség, ahová az ajtó nyílik balra, az emeleten található. A volt nagyteremből leválasztott részen, ahol egy foglalkoztató termet alakítottak ki ezzel a csalafinta megoldással. A kép csalóka, élőben tényleg ijesztő, az oszlop és az ajtó között ugyanis egy méternyi hely sincs.

Akadálymentesítés, 2015?!

Persze, mit lehet tenni, ha ott vannak az eredeti, statikailag lebonthatatlan támoszlopok, az Agora-pályázathoz meg plusz termek kellenek?!

Hát ezt.

Érdekes építészeti megoldás a Sportházban
Vágvölgyi Bálint

Más kérdés, hogy logikusan, ha már így alakult, csak az ajtónyílást kellett volna vagy két méterrel arrébb kialakítani. Talán még nem késő, ha az augusztus 4-ei átadóig esetleg lenne rá idő...

Ott középen lenne hely az ajtónak
Vágvölgyi Bálint

Emlékeztetőül a város korábbi építészeti csodája, a Diófa utcai bicikliút Ilyen lett a Diófa utcai bicikliút: ==≈==≈== 2015. July 03. 08:02 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Ilyen lett a Diófa utcai bicikliút: ==≈==≈==

Ez most már tényleg Szombathely legújabb látványossága.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál