Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Emléktáblát avattak a szombathelyi laktanyában vitéz Czeglédy Béla tiszteletére

Február 10-én, hétfőn délután adták át a 11-es huszár úti laktanyában az Arany Vitézségi Éremmel kitüntetett vitéz Czeglédy Béla zászlós emléktábláját.

Az Arany Vitézségi Érem az első világháborúban adható egyik legnagyobb kitüntetés volt, a magyar katonai hagyományok letéteménye. Az elismerést 1939-ben alapította Horthy Miklós és mindössze a monarchia kötelékében harcoló magyar katonák fél ezreléke kapott meg.

Vitéz Czeglédy Béla az 1916 júliusában a Kelet-Galíciai Puzniki falucska mellett vívott ütközetben bizonyította hőstettével, hogy kiérdemelte a kitüntetést.

„Köszönet a Szent György Lovagrendnek, és a Szombathelyi 11-es huszár Hagyományőrző Egyesületnek a szervezésért és személyesen Fülöp Andrásnak a tábla elkészítéséért” – írta Facebook-oldalán Tóth Kálmán frakcióvezető és városi képviselő, aki emlékező beszédet mondott az avatáson.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra