Vizsgálatot indít a Gazdasági Versenyhivatal, hogy miért lőttek ki az élelmiszerárak

Elsősorban a tejtermékek drágulását nézik meg közelebbről.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indít az élelmiszerek drágulása miatt – tudta meg az ATV .

A hivatal elsősorban a tejtermékek, azon belül is az ársapkás termékeket helyettesítő áruk áremelkedése miatt vizsgálódik.

Bár a kormány soha nem ismerte el, szakemberek többsége összefüggést lát az európai, sőt világszinten is kiugróan magas élelmiszerár-infláció és a hatósági árak között.

Hiába a hatósági ár, ha a terméket nem lehet kapni, a helyettesítő termékek ára pedig az egekben van
MTI/Balogh Zoltán

Lapunk nemrég egy összehasonlító táblázat Tényleg nálunk a legdrágább a kenyér? - Összehasonlítottuk a magyar, osztrák és angol élelmiszerárakat January 19. 06:49 segítségével arra a következtetésre jutott, hogy Magyarországon drágább a tej és a sajt, mint Ausztriában vagy Nagy-Britanniában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság