Vizsgálja a soproni tankerület, mi történt a zsirai általános iskolában

Egy szülő szerint az egyik tanár bántalmazta a 13 éves lányát.

Egy édesapa azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy gyermekét bántalmazta egy tanár a zsirai általános iskolában.

Elmondása szerint a beilleszkedési zavarokkal küzdő 13 éves lánya még a múlt hét elején egy különórán vett részt az intézményben, amikor egy tanárja (a lány egy szóbeli kijelentésére reagálva) tarkón ütötte.

Az édesapa szerint a tanár és az igazgató először elismerte az ütést, majd később igyekeztek ezt relativizálni, sőt úgy tenni, mintha meg sem történt volna. A szülő értesítette a szakszolgálatokat, ahol – úgy érzi - érdemben nem reagáltak a bejelentésre, így rendőrségi feljelentést tett.

Az apa attól tart, eltussolják a lánya ügyét, és azt is sérelmezi, hogy az adott tanárt nem függesztették fel.

„Az esetről a Zsirai Általános Iskola igazgatója azonnal tájékoztatta a Soproni Tankerületi Központot. Miután a Tankerület értesült az esetről, azonnal belső vizsgálatot indított, hogy mielőbb feltárják az ügyet. A vizsgálat jelenleg is folyamatban van, a rendelkezésre álló információk, esetleírások és nyilatkozatok alapján a Tankerületi Központ egyeztető értekezletet tart. Amennyiben a vizsgálat indokolttá teszi, megteszi a szükséges fegyelmi intézkedéseket” – tájékoztatta lapunkat Kovács Róbert, a Soproni Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól ez a válasz érkezett:

„A Soproni Rendőrkapitányságra tett feljelentés a hatáskörrel rendelkező szervnek továbbításra került.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem